Аталанта разгроми Сасуоло с 6:2 като гост и се изкачи

...
Аталанта разгроми Сасуоло с 6:2 като гост и се изкачи
Коментари Харесай

Аталанта разнищи Сасуоло, резерва с хеттрик за четвърт час

Аталанта разгроми Сасуоло с 6:2 като посетител и се изкачи на 7-о място в класирането на Серия " А ". Резервата Йосип Иличич заби хеттрик за тима на Джан Пиеро Гасперини, а двете попадения на Алфред Дънкан не помогнаха на домакините, които остават в долната половина на таблицата.

Аталанта навлезе в доста добра форма в последните седмици и го сподели с влиятелното рарвенство против хегемона Ювентус (2:2). Днес " бергамаските " имаха отсреща си надалеч по-преодолим противник и го преодоляха, въпреки и мъчно.
Гостите пропиляха две благоприятни условия да открият още в началните минути. И в двата случая на стрелкови позиции се оказа Муса Бароу, който не съумя да преодолее Андреа Консили. В средата на полувремето Алехандро Гомес центрира от фаул, а Сапата скочи най-високо и с глава насочи топката в долния десен ъгъл на вратата.

Малко по-късно Марлон от Сасуоло се контузи и на неговото място влезе Федерико Пелузо. В 42-ата минута Гомес напредна несмущаван към наказателното поле и с компактен удар с левия крайник удвои задатъка на Аталанта.
Веднага след почивката Консили избави рисков удар на Бароу, а домакините върнаха един гол след пас на Джанджакомо Маняни към Алфред Дънкан. Радостта на Сасуоло обаче не продължи дълго, тъй като в 54-ата минута бранителят Джанлука Манчини от близко се разписа за 1:3.

В 58-ата минута изстрел на Дънкан се отби от крайници на някогашния футболист на Лудогорец Хосе Паломино и влетя в мрежата на гостите. Сасуоло съществено натисна и единствено блестящата интервенция на Етрит Бериша след удар на Федерико Ди Франческо попречи резултатът да стане 3:3.
Аталанта още веднъж се изненсе в по-предни позиции и Алехандро Гомесе нацели гредата. Дуван Сапата също се размина с втория си гол в мача, стреляйки в навън от чиста позиция.

В 75-ата минута влезлият като запаса Йосип Иличич наказа следващата неточност на отбраната на домакините и вкара четвърти гол за " бергамаските ", В 87-та още веднъж той след двойно подаване с Гомес постави точка на разногласието, само че му остана време да оформи хеттрика си след следващата съвършена контра на Аталанта.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Серия А 19 кръг, събота 29 декември  Сасуоло 2:6краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР