Аталанта и Дженоа завършиха наравно 2:2 в мач от 22-рия

...
Аталанта и Дженоа завършиха наравно 2:2 в мач от 22-рия
Коментари Харесай

Дженоа спря Аталанта след сблъсък с четири гола за едно полувреме и червен картон

Аталанта и Дженоа приключиха наедно 2:2 в мач от 22-рия кръг на Серия А. Головете за домакините означиха Рафаел Толой в 12-ата минута и Йосип Иличич в 35-ата, а за гостите Доменико Кришито от дузпа в 19-ата и Антонио Санабриа в 33-ата.

Домакините съумяха да открият резултата още в 12-ата минута, когато Дуван Сапата получи по отличен метод в наказателното поле, само че изстрелът му бе избавен от Перин. В последвалия корнер още веднъж той посрещна чудесно на първа греда и продължи придвижването на топката, а на задна греда тя бе посрещната от Рафаек Толой, който означи необезпокояват в опразнената врата.

В 18-ата минута извънредно неуместно нарушаване от страна на Ханс Хатебург, който направи просрочен шпагат за една топка против нахлуващия Стефано Стораро, докара до дузпа, която бе след това безпогрешно превърната в гол от капитана на гостите Доменико Кришито за 1:1.

33-ата минута Дженоа реализира цялостен поврат - 1:2. Чилионе се пребори чудесно с един бранител на домакините, след което втори съумя да му отнме, само че единствено с цел да прати топката в краката на Стораро, който центрира към Санабрия и той означи.

Само две минути по-късно равенството бе още веднъж възобновено - 2:2. Топката бе подадена по отличен метод на Сапата в наказателното поле, той се завъртя и откри Йосип Иличич пред границата на дребното наказателно поле, а за словенецът преодоля Перин за повторно. В 40-ата минута неточност при едно връщане от Андреа Пинамонти към вратаря се оказа в краката на Иличич, той напредна, само че насочи слаб удар и стражът избави.

След почивката Аталанта бе по-активния тим и насочи няколко удара по посока на вратата, в това число след фаул на Иличич, само че те не доведоха до непосредствена голова заплаха за вратата на гостите.

Впоследствие мачът се накъса от нарушавания, което докара и до изгонването на новото попълнение на Дженоа Валон Бехрами в 82-ата, когато получи втори жълт картон. Домакините съумяха да наложат по-сериозен напън едвам в добавеното време от шест минути, което назначи съдията, само че Матея Перин и отбраната пред него предотвратиха вероятно попадение с няколко самоотвержени намеси и по този начин резервираха равенството.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Серия А 22 кръг, неделя 2 февруари  Аталанта 2:2краен резулат  Дженоа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР