Атакуващият халф на Байерн (Мюнхен)Томас Мюлер няма да играе в

...
Атакуващият халф на Байерн (Мюнхен)Томас Мюлер няма да играе в
Коментари Харесай

Ханзи Флик няма да вика Томас Мюлер за следващите мачове на Бундестима

Атакуващият халф на Байерн (Мюнхен)Томас Мюлер няма да играе в мачовете на националния тим на  Германия през месеците март и юни, разгласи през днешния ден националният селекционер Ханзи Флик. 

“Мюлер няма да бъде с нас в идващите два лагера. Аз приказвах с него по този въпрос. Реших да дам късмет на млади момчета, които да покажат, че имат място в националния тим ”, съобщи Флик в изявление за списание “Кикер ”, допълвайки по какъв начин на Кай Хаверц ще бъде гласувано по-голямо доверие. 

33-годишният Мюлер, международен първенец от 2014 година, беше подценяван и от предходния селекционер Йоахим Льов. Той го извади от състава през 2019 година, с цел да го върне за Европейското състезание през 2021-а, когато значително се поддаде на напън от почитатели, общност и медии. Мюлер, една от актуалните емблеми на Байерн, беше част от националния тим на страната и за Световното в Катар, където обаче германците се провалиха в групите за втори следващ път. 
 Руди Фьолер: Ще обменяме хрумвания с Ханзи Флик, само че той ще взима решенията Руди Фьолер: Ще обменяме хрумвания с Ханзи Флик, само че той ще взима решенията
След фиаското в Катар той загатна, че евентуално ще се отдръпна от националния тим, само че по-късно разгласи, че желае да играе и на Евро 2024, на което Германия е уредник. При това състояние най-ранното му завръщане в тима ще бъде през септември тази година, тъкмо преди да навърши 34 години. А Германия ще играе единствено контролни мачове в идващите 15 месеца, което улеснява Флик и в сходни проблеми. 

" Това не значи, че кариерата му в националния отбор е завършила или че той няма да има роля на Европейското състезание. Защо да затварям вратите на подобен състезател? ", разяснява някогашният му треньор в Байерн и в този момент народен селекционер пред вестник " Зюддойче Цайтунг ". 
 Ханзи Флик почете желанието на Тер Стеген и сподели на какво би трябвало да акцентира Бундестимът Ханзи Флик почете желанието на Тер Стеген и сподели на какво би трябвало да акцентира Бундестимът
32-годишният Илкай Гюндоган е пред сходна алтернатива, както Мюлер. Германия играе с Перу на 25-и март в Майнц, а три дни по-късно приема Белгия на стадиона в Кьолн. 

Флик удостовери, че вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген ще размени Мануел Нойер на вратата, до момента в който капитанът на Байерн е със строшен крайник. Останалата част от групата за двата мача ще бъде оповестена в петък.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР