Атакуващ боен хеликоптер Ми-28Н катастрофира в Краснодарския край в Южна

...
Атакуващ боен хеликоптер Ми-28Н катастрофира в Краснодарския край в Южна
Коментари Харесай

Боен хеликоптер се разби в Южна Русия, двамата пилоти загинаха

Атакуващ военен хеликоптер Ми-28Н катастрофира в Краснодарския край в Южна Русия довечера. Двамата членове на екипажа починаха, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Военната машина е изпълнявала планов учебно-тренировъчен нощен полет в комплицирани метеорологични условия на територията на боен полигон в региона на аеродрума Кореновск, се споделя в известието. На борда не е имало муниции. Хеликоптерът е изцяло опустошен, телата на 2-членния екипаж - водач и щурман - са разпознати. Според известието и двамата са били опитни летци.

Според различен източник в службите за изключителни обстановки, представен от ТАСС, в региона на случая е имало мощна мъгла, което е една от аргументите за злополуката. На място е изпратена комисия на основното командване на съветските Военно-космически сили, която да проверява случая.

Ми-28Н е предопределен за търсене и заличаване на разнообразни техники на съперника, в това число танкове, а също на жива мощ и слабоскоростни въздушни цели. Има оптималната скорост от 300 км/ч и тежи над 11 тона. Може да носи управляеми и неуправляеми ракети, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР