Атаките на Украйна срещу руския флот в Черно море парализираха

...
Атаките на Украйна срещу руския флот в Черно море парализираха
Коментари Харесай

Зеленски: Атаките срещу руския Черноморски флот парализираха усилията на Москва

Атаките на Украйна против съветския флот в Черно море сковаха военните старания на Москва. Това разгласи президентът Володимир Зеленски в опит да сплоти войските си, макар че външният свят чака моментални триумфи, оповестява " Ройтерс ".

Въпреки траялата с месеци изтощителна атака на Киев, голямата фронтова линия в източната и южната част на Украйна се реалокира малко през последната година, което провокира рецензии и неспокойствие измежду някои от западните съдружници на Украйна.

" Живеем в свят, който привиква с триумфа прекомерно бързо. Когато стартира пълномащабното навлизане, доста хора по света не имаха вяра, че Украйна ще оцелее ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение във вторник. " Слава на всички тези, които не отстъпиха, които не изгоряха, които имаха вяра в Украйна тъкмо както на 24 февруари и които се бориха непоколебимо ".

Войната в Украйна към този момент е в своя 20-ти месец и не се вижда край. Руските сили са се подготвили за нови офанзиви в разнообразни сектори на фронта и понасят огромни загуби.

Зеленски посочи, че неговите войски са съумели да понижат военната мощ на Москва в Черно море, което съгласно него с по-голяма поддръжка от съдружниците на Киев може да докара до окончателната победа на Украйна над Русия.

Черно море се трансформира в решителен район за войната. Увеличените въздушни и морски офанзиви на Украйна против съветски военни цели там повредиха корабни и военноморски ремонтни фабрики в пристанището на Севастопол и удариха други цели. Москва употребява флота си в Черно море, с цел да нанесе удари по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите, които се свързват със Средиземно море, също са значими с цел да има Русия допир до Близкия изток, Европа и Запада.

" Когато подсигуряваме още по-голяма сигурност на Черно море, Русия ще загуби всякаква дарба да господства в тази зона и ще разшири зловредното си въздействие върху други страни ", твърди Зеленски. Пълният размер на вредите, които Украйна нанесе през последните месеци на съветския Черноморски флот, остава неразбираем. " Успехът на Украйна в борбата за Черно море ще остане в историческите книги, макар че през днешния ден не се разисква доста ", сподели Зеленски.

Той добави, че на среща с висши командири са прегледани браншове, обхванати от най-ожесточените боеве на изток и североизток, в това число основните региони на Авдеевка и Купянск, където Русия води атака през последните седмици.

Виталий Барабаш, началник на военната администрация в Авдеевка, сподели, че разрушеният източен град се приготвя за нова вълна от офанзиви, на които е издържал от средата на октомври. " Врагът вкарва сили и техника. Нашите момчета се готвят за нова вълна ", сподели Барабаш пред националната телевизия.

Сухопътните сили на Украйна обявиха през вчерашния ден, че съветските сили са съсредоточени и върху Купянск - град на североизток, високомерен от Русия в първите дни на войната, само че отвоюван от украинските сили предходната година.

В съветските доклади за боевете се споделя, че силите на Москва са направили сполучливи офанзиви покрай град Бахмут - значително опустошен град, високомерен от съветските сили през май.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР