Атаката срещу мен, моя съдружник и моя брат е следствие

...
Атаката срещу мен, моя съдружник и моя брат е следствие
Коментари Харесай

ЛиЛана: Атакуват ни, защото се изправихме срещу корупцията в ТОЛ системата и АПИ

Атаката против мен, моя съучастник и моя брат е разследване на нашата смелост да се надигнем против корупцията в ТОЛ системата и в Пътната организация.
Не ни беше боязън да. Освен, че го направихме обществено, пуснахме сигнал от 400 страници с материални доказателства и данни, доказващи по какъв начин парите на хората от винетки отиват в една куха компания, а не в държавния бюджет. Явно огромните предприемачи се уплашиха от нашата компания ТЕЛЕТОЛ. Това съобщи от ареста Лиляна Деянова - ЛиЛaнa, като изпраща видеозапис до медиите.
Както към този момент ви съобщихме, Лиляна Деянова - ЛиЛaнa, съдружникът ѝ Мартин Димитров и брaт ѝ бяхa зaдържaни при cпeцaкция нa прoкурaтурaтa заеднo c oщe двама души. Тe ca обект на следствие зa злoупoтрeбa c пaри oт eврoпeйcки фoндoвe пo прoгрaмa " Инoвaции и конкурентноспособност ".
Ето какво още споделя тя:
Изплашиха се от 20 младежи, които желаеха да пуснат просто едно приложение и да продават винетки, с цел да създадат продукта по-добър за хората.
. Нас - младите българи с обучение, с възприятие за правдивост. А действителността е, че нашата компания има повече чиновници и основани артикули, в сравнение с всяка една компания, получила заем от Българската банка за развиване.
Унищожиха един наш артикул за един ден като ни взеха сървърите и взеха всичките ни компютри. Бяхме вложили цялата си сила и целия си възторг в това нещо. Civi беше артикул, който в действителност помагаше и правеше нашата страна по-добро място.
Не на последно място, желая да кажа, че ние разполагаме с материални доказателства - запис в министерството на стопанската система по време на среща сред мен, Мартин и шефа на стратегия “Конкурентноспособност ”, в който той си признава, че е било подредено да ни тормозят.
Както и видеозапис в Пътната организация, в който ни отхвърлят да ни дават документи за регистрация и в който ясно става името, КОЙ е индивидът, който в действителност управлява… “
Тук записът е пресечен от органите на реда в ареста.
Сигналът до основния прокурор
През 2019 година ТЕЛЕТОЛ подписа контракт с Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и бе регистриран като така наречен „ народен снабдител на услуги “, с цел да събира и да регистрира пред страната пътни такси от ТОЛ и електронни винетки. Фирмата в никакъв случай не бе позволена да се включи в системата, през която се осъществят продажбите от записаните снабдители. Това става в безусловно нарушаване на европейските правила и синхронизираното с тях българско вътрешно законодателство, съгласно което режимът на достъпа е регистрационен, а не лицензионен. Телетол дава отговор на всички условия за присъединение, заради което имат и подписан контракт със самата АПИ.
На 10 юли 2019 година ТЕЛЕТОЛ сезира прокуратурата на Република България (ПРБ) с съответни елементи за корист с власт, закононарушение по работа, подозрения за кражба и корупция от страна на АПИ и Министерство на регионалното развитие по отношение на построяването, въвеждането в употреба и действието на ТОЛ системата. Сигналът бе подаден персонално до основния прокурор (тогава) Сотир Цацаров и съдържа близо 400 страници ревю и доказателства, съгласно които има задоволително учредения, с цел да стартира следствие против ръководителя на УС на АПИ Георги Терзийски и против шефа на Националното Тол ръководство – Олег Асенов – за дейности и бездействия, които съзнателно облагодетелстват трети страни и които нарушават правата, законните ползи и свободите на жителите, както и на потребителите на електронни винетки. След подаването на сигнала на учредителите на Телетол бе планувана и извършена среща с прокурор, акредитиран за нея от самия Сотир Цацаров.
В същия ден ТЕЛЕТОЛ започва и процедура в Европейската комисия по определяне на нарушавания на българската страна в използването на европейското право, и за отбрана на правата на потребителите на е-винетки.
Сигналът до Прокуратурата е за корист с власт, манипулиране и прикриване на обществена информация и документи, ощетяване на потребителите на е-винетки и за съществени нарушавания на контракта за създаване на ТОЛ системата. Посочени са и обстоятелства, доказващи незаконосъобразността на контракта за опериране на единствения действително настоящ народен снабдител – Интелигентни Трафик Системи ЕАД – който и досега продължава да е на практика монополист.
ТЕЛЕТОЛ сезира Прокуратура на Република България, откакто на сдружението бе оказан административен напън в продължение на една година, целящ да ги откаже да бъдат снабдител на електронни винетки и да не ги популяризират посредством направеното от тях мобилно приложение. Дързостта на държавните чиновници да препятстват активност, която предстои само на регистрационен режим, е в цялостен прорез с правилата на свободния пазар и се трансформира в груба проява на административен произвол. То съставлява липса на обикновен морал в институциите и потребление на способи като заплашване и насила, с цел да се подчинят бизнеси и действително да се лимитират правата на жителите.
В сигнала до Прокуратура на Република България ТЕЛЕТОЛ ползва документи и сочи съответни данни и доказателства, които недвусмислено демонстрират, че:
АПИ не е притежател и действително няма достъп и все още до личната си система за електронни винетки, която e в употреба от януари 2019г. и би трябвало правата да са предоставени на българската страна. За тази система АПИ заплати 180 милиона лв. с Данък добавена стойност. Това е нарушаване на контракта за осъществяването на ТОЛ системата, подписан след извършена социална поръчка, както и на Закона за пътищата, защото в последния категорично е регламентирано, че преди пускане на употреба единствено АПИ би трябвало да има достъп до системата, без да има взаимно опериране, с което и да било трето лице.
Българската система за електронни винетки е основана за аржентинско сдружение – Kapsch TrafficCom Argentina – а определеният след извършената социална поръчка реализатор – консорциум на дъщерни компании на австрийското сдружение Капш – е уредил за себе си цялостните права върху българската система посредством главния си подизпълнител. В контракта на Капш с АПИ категорично е посочено, че собствеността на системата би трябвало да принадлежи на българската страна и системата не може да се дава или употребява от трети страни.
Договорът на единствения действително работещ и до през днешния ден народен снабдител на услуга, “свързан ” със системата на АПИ – Интелигентни Трафик Системи ЕАД – е незабележим, защото е подписан един ден преди да бъдат признати и оповестени Правилата и Общите условия за вписване на други искащи снабдители. Това еднопосочно демонстрира, че същият контракт е подписан вследствие на предварителни противоправни ангажименти. В допълнение са предоставени доказателства, че монополистът ИТС АД не употребява лична система, каквото е условието за всеки регистриран снабдител, а действително употребява същата система, която Капш е създала за АПИ. Това изрично удостоверява, че Капш работи като изцяло противозаконен оператор, работейки в сянка и осъществявайки посредством монополиста разпространяването на е-винетките, а в този момент – и на тол таксите.
Още през лятото на 2019 година Мартин Димитров и Лиляна Деянова обявиха обществено на нарочна конференция и в редица медийни участия, че предоставените от тях документи и записи на процедура демонстрират, че с деяние и безучастие виновните институции съзнателно не позволяват ТЕЛЕТОЛ до този действително изцяло отворен пазар и по този метод тези институции незаконно работят в интерес на избрани частни ползи. Така се основават предпоставки за безотговорно приключване на стотици милиони левове от винетките и тол таксите към една частна компания.
Отговорът на институциите след подаването на сигнала пристигна неотложно - цялостна инспекция на ТЕЛЕТОЛ и свързани юридически лица от Национална агенция за приходите.
Арестите издигат репресиите на ново, по-високо равнище, написа още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР