Атаката от повече от тридесет тежко въоръжени етнически сръбски паравоенни

...
Атаката от повече от тридесет тежко въоръжени етнически сръбски паравоенни
Коментари Харесай

Призракът на втора война в Европа надвисва с изключително високото напрежение в Косово

Атаката от повече от тридесет тежко въоръжени етнически сръбски паравоенни формирования в края на септември беше най-лошата детонация на принуждение в тази зараждаща се страна от доста години.

Обсадата продължи доста часове и коства живота на един служител на реда - тя също повдигна призрака, че различен балкански пожар може да тлее под повърхността на това, което за мнозина беше интервал на релативно успокоение. < /p>

Причините зад въстанието са оспорвани и сочат към затрудненията, които са вплетени в тъканта на живота тук, това също значи, че няма място за блаженство.

Това, което е неоспоримо, е, че напрежението остават извънредно високи и призракът на нова война в Европа се извисява, биейки алармени камбани в Брюксел и оттатък Атлантическия океан във Вашингтон.

Правителството в Косово твърди, че офанзивата е проведена в Белград. Те показват тежките оръжия, употребявани от паравоенните формирования - съгласно тях те биха могли да бъдат получени единствено посредством връзки с страната.

НАТО ускорява наличието си в Косово с войски на Обединеното кралство, до момента в който напрежението нараства

Косовският министър-председател Албин Курти наподобява очевидно засегнат и отчаян по време на изявление за Sky News. Той упорства интернационалната общественост да заеме по-твърда позиция по отношение на сръбския му комшия.

Изображение: Косовският министър-председател Албин Курти

„ Те отхвърлят, тъй като си играят с играта на Путин в Донбас. Малки зелени човечета в северната част на Косово. Не толкоз дребни, само че сигурно зелени човечета, които желаеха да стартират война и да разделят Косово “, споделя той.

Предшествениците на този финален кръг от принуждение са дълбоки. Но мирът в Косово безспорно е нежен. Това е комплицирана комбинация от етноси и разграничени общности.

В Митровица, най-близкият град до Банске, раздялите са забележими.

Прочетете повече:
Защо избухна напрежението сред Косово и Сърбия и за какво там са изпратени английски войски?

Изображение: Разделеният град Митровица. Снимка: Алекс Роси

От едната страна на реката косовските албанци, а от другата сърбите - и двете общности развяват гордо знамената си и двете страни имат доста разнообразни възгледи за това какво би трябвало да се случи. Сякаш две народи живеят под един покрив, в микрокосмос.

Те са обединени в загрижеността си за това накъде може да докара всичко това.

Милош Гвоздич, етнически сърбин, е явен: „ Ние не желаеме война или нещо друго, ние просто желаеме да сме спокойни тук, имаме потребност от мир или нещо сходно. “

Защо английските войски отиват в Косово?

Biondina Muzliukaj, етнически албанец, също е ужасно.

„ За нас не е елементарно да знаем, че не можем свободно да отидем на север, да работим там, знаем, че това е нашето място, знаем, че това е нашият град, само че заради напрежението и защото се опасяваме, че нещо може да ни се случи, не можем в действителност да се движим свободно в тази област. "

Изображение: Митровица. Снимка: Алекс Роси

В Сърбия също има отчаяние от събития. Правителството отхвърля да има някаква роля в насилието. Твърди се, че това е акт на опозиция против твърдолинейните националистически политики, за които те настояват, че провокират боязън измежду малцинственото етническо сръбско население.

Но президентът Александър Вучич споделя, че знае за какво това се случва.

Изображение:Сръбският президент Александър Вучич

" Всеки може да разбере, тъй като тези хора бяха изгонени основно от праговете си. Много от тях бяха убити от косовската полиция, даже деца на 11 години, и никой не беше измамен под отговорност за това. " < /p>

Трудно е да се види излаз сега. Преговорите за ходатайство на Европейски Съюз се провалиха и е малко евентуално да се възобновят през сегашния интервал на рецесия.

Изображение: Митровица. Снимка: Алекс Роси

Косово едностранно разгласи самостоятелност през 2008 година след кървава война в края на 90-те години.

Но Сърбия и множеството етнически сърби, живеещи тук, в никакъв случай не са признали нейната самостоятелност. И това надали ще се промени скоро.

За момента обаче повече английски мироопазващи сили са мобилизирани под чадъра на НАТО, с цел да спрат ново изригване на принуждение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР