Атаката на Русия срещу Украйна доведе до рязък удар върху

...
Атаката на Русия срещу Украйна доведе до рязък удар върху
Коментари Харесай

Рублата се срина, Руската централна банка ще интервенира пазара

Атаката на Русия против Украйна докара до внезапен удар върху тържищата в цяла Европа, които отвориха с огромни загуби. Водещият показател на еврозоната EuroStoxx 50 падна с 4,29 % до 3802 пункта. Водещият немски фондов показател Dax срина до под 14 000 точки. В Азия пазарите на акции също се оказаха под натиска на новината за съветската инвазия в Украйна.

„ Най-лошите страхове се сбъднаха. В Европа има война “, каза портфолио мениджърът Томас Алтман от QC Partners във Франкфурт, представен от Шпигел. Фондовите тържища не бяха неподготвени, все пак, ударните талази минават през финансовите пазари, разяснява той.

За първи път от седем години насам цената на петрола Brent от Северно море надвиши психически значимата граница от 100 $. 

Малко след началото на търговията, съветският показател RTS падна с една пета до 966 пункта.

Индексите на московската борса са надолу сега с по 45-48%. В рамките на шест търговски дни загубите се равняват на повече от една трета. Търговията в началото беше спряна сутринта, само че по-късно стартира със забавяне.

В опита да " стабилизира обстановката "  Руската централна банка започна „ интервенции “. Тя планува стартирането на 1 трлн. рубли. Мерките имат за цел да обезпечат на съветските банки ликвидност в изискванията на по-нататъшни наказания от Запада. Такава намеса за финален път е имало през 2014 година.

Рублата, падна с 9 % до най-ниското си равнище за всички времена. Тя доближи безспорното дъно от 89,60 рубли за $ и 100 за евро. Централната банка усили предлагането на долари в дневния продан с комерсиалните банки от 3 милиарда на 5 милиарда $ и забрани " късите продажби " с съветска валута.

От финансовата институция увериха, че ще поддържа финансовата непоклатимост на страната и интервенциите на финансовите институции " с всички нужни принадлежности " и че има „ ясни проекти за деяние при всеки сюжет “.

 В четвъртък сутринта съветският президент Владимир Путин публично разпореди офанзивата против Източна Украйна. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, западните съдружници и НАТО остро осъдиха дейностите на Путин и оповестиха нови наказания. Байдън сподели, че Русия „ съзнателно “ е почнала „ война “ против Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР