Атаката на Иран срещу Израел и войната в Украйна показват

...
Атаката на Иран срещу Израел и войната в Украйна показват
Коментари Харесай

Sky News: Иран нападна Израел заради слабостта на Запада

Атаката на Иран против Израел и войната в Украйна демонстрират възходяща уязвимост от страна на Запада при възпирането на заканите. Игнорирането на този факт може да докара до разпад на международния ред, предизвестява английската журналистка Дебора Хейнс в коментар за Sky News. Тя показва, че на Запад все по-често звучат апели към бързо превъоръжаване, защото Русия, Иран, Китай и Северна Корея натрупваха военна мощност до момента в който европейските страни разграждаха своята.

Ракетно-дроновата офанзива на Техеран сподели, че властническите страни стават все по-дръзки – тя беше подхваната макар предизвестията на Съединени американски щати и Англия.

Въпреки че Израел и съдружниците му смъкнаха огромната част от иранските ракети и дронове, сходна отбрана изисква голямо количество скъпоструващи муниции за противовъздушната защита. Освен това, не може да се подсигурява същата успеваемост при по-голям брой такива офанзиви.

" Източник от западните служби за сигурност съобщи, че готовността на Техеран да утвърди такава огромна офанзива демонстрира, че режимът е вдъхновен от слабостта на Запада във връзка с войната на Русия против Украйна, кадето съветските войски постепенно укрепват позициите си ",посочва Хейнс.

Ако при започване на пълномащабната война Русия беше унижена, когато украинската войска благодарение на западните оръжия съумя да я изтласка от огромна част от завзетите украински територии, в този момент обстановката е изменена.

Путин сложи стопанската система си на военни релси и засилва производството на техника и муниции, като в същото време купува огромни размери муниции от Иран и Северна Корея. А западните страни правеха остри изявления, само че действаха доста постепенно. Поради това украинската войска се изправи пред сериозен недостиг на въоръжения, от който се възползва Русия.

И заплахата ще стане още по-голяма, в случай че този недостиг не бъде запълнен.

Неспособността на съдружниците от НАТО да разрешат на Украйна да се опълчи на съветската експанзия ще е разрушителна освен за Украйна, само че и ще е ново доказателство пред другите властнически режими като Пекин и Пхенян за успеваемостта на твърдата военна мощ, се споделя още в обявата.

„ Това на собствен ред може да сътвори опасност за метода на живот на всеки човек в която и да е демократична народна власт по света ", акцентира авторката.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР