Атаката на Иран срещу Израел е непропорционална като отговор заради

...
Атаката на Иран срещу Израел е непропорционална като отговор заради
Коментари Харесай

Дипломат: Иран поднесе на тепсия успеха на Нетаняху, който затвърди позициите си

Атаката на Иран против Израел е непропорционална като отговор поради офанзивата против дипломатическата задача, тъй като тя атакува самата територия на Израел. Тази офанзива е прекомерно масирана и огромна, в случай че е отговор на Израел. Това е за първи път в историята Иран да нападне непосредствено територията на Израел. 

Това разяснява пред бТВ дипломатът Стефан Тафров. 

Тази офанзива от страна на Иран е за вътрешна приложимост, за пред личното й население, с цел да покажат, че са голяма мощ в реагиона. Но те по този метод вършат услуга на Нетаняху, който е много краен, който непрекъснато приказва, че Иран е голяма опасност и в този момент му затвърдиха позициите, разяснява той.

Но с тази офанзива Иран още веднъж не изпъква като респектираща мощ, тъй като макар големия брой дронове и ракети, които изсипаха, Израел ги прихвана безусловно всички и се отбрани по ослепителен метод, като сподели, че нейната противовъздушна защита в действителност е доста мощна, добави той.

Между другото Израел се оправи със западна технология против китайски и съветски ракети и ирански дронове, разяснява той.

Има още един резултат от  станалото. С дейностите си Иран принуди огромна част от страните в района да застанат на страната на Израел, тъй като те нямат никакъв интерес от разгаряне на спора в Близкия изток, изясни той. 

Политическите позиции на Нетаняху в Израел са доста разтърсени. Той е неизвестен политик. Имаше потребност от някакъв триумф, с цел да стабилизира ситуацията си. И Иран в този момент му обезпечи тази опция, напряко му сервираха триумфа на тепсия, разяснява той.

Както се споделя едните екстремисти поддържат другите екстремисти, само че за жалост това е за сметка на хората. Защото това, което в този момент ще се случи, е, че Израел има крат бланш да си осъществя прословутата интервенция в Рафа. Израел твърди, че там към момента има канали на Хамас, само че там има и голям брой цивилно население, което ще пострада, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР