Атаката на Хамас срещу Израел е част от акция за

...
Атаката на Хамас срещу Израел е част от акция за
Коментари Харесай

Атаката на Хамас срещу Израел има връзка с войната на Русия в Украйна, каза Денков

Атаката на Хамас против Израел е част от акция за „ дестабилизиране на света “ и има връзка с войната на Русия против Украйна . Това сподели във вторник българският министър-председател Николай Денков .

На 7 октомври по време на изненадваща офанзива против Израел над 700 души и отвлече повече от 100 . Ден по-късно Израел публично и нанесе смъртоносни удари по Ивицата Газа.

„ Има сериозна координирана акция за дестабилизиране на света, а рискът за ескалация на военното напрежение е доста сериозен “, сподели Денков и добави, че „ няма никакво подозрение “, че спорът е обвързван с войната в Украйна и „ това което виждаме като серия преврати в Африка “. По думите на българския министър председател тези старания са свързани с опит да се измести фокусът на света от решенeито на Москва да нападне украинските си съседи.

Подобна теза изрече в понеделник и

Денков сподели още, че държавното управление е готово да изпрати нов полет за евакуация на Българи от Израел, в случай че за това се съберат задоволително искащи. От събота насам държавен аероплан на два пъти придвижи български жители сред Тел Авив и София.

В понеделник кабинетът разгласи, че ще изпрати след офанзивата на Хамас.

Ден по-рано на летища, гари и синагоги след съвещание на Националния контратерористичен център.

Израел стартира и на Ивицата Газа. Мярката включва възбрана за внасяне на храни и горива, няма да има и електричество. В неделя Израел публично разгласи за първи път от 50 години насам. Страната към този момент заяви за мобилизацията на 300000 резервисти.

Във вторник израелската войска заяви, че и е.

В същото време Хамас предизвести, че ще заложници всякога, когато Израел бомбардира домове в Палестина без предизвестие. При предходни удари Израел предупреждаваше локалното палестинско население посредством есемеси и телефонни позвънявания няколко минути преди офанзивата.

Военните дейности сред Израел и Палестина са свързани с едновременните искания на два народа над една и съща територия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР