Атака с дрон с експлозиви е била извършена срещу резиденцията

...
Атака с дрон с експлозиви е била извършена срещу резиденцията
Коментари Харесай

Атака с дрон срещу резиденцията на иракския премиер

Атака с дрон с експлозиви е била осъществена против резиденцията на иракския министър председател Мустафа ал-Кадими в така наречен "зелена зона " на Багдад. Военни дефинираха станалото като опит за нападение. Кадими е съумял да избяга. Телевизия "Ал-Арабия " твърди, че той е бил признат в болница с леки пострадвания, а дронът е бил прихванат.

Самият министър председател написа малко по-късно в туитър, че е добре и прикани за опазване на мира и възпиране от дейности. От офиса му пък обявиха, че не е потърпевш. Шестима членове на персоналната му защита обаче са били ранени. Западни дипломати настояват, че са чули детонации и пукотевица в региона.
За момента никой не е поел отговорност за офанзивата.

По-рано няколкостотин поддръжници на проирански групировки стачкуваха покрай входа на "зелената зона " против резултатите от изборите в Ирак на 10 октомври. Недоволните настояват, че е имало нарушавания в изборния развой и при броенето на гласовете. На демонстрацията се стигна до принуждение откакто протестиращи хвърляха камъни и раниха няколко служители на реда, а един от недоволните беше погубен от силите на реда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР