Атака с дрон е била извършена в понеделник срещу военна

...
Атака с дрон е била извършена в понеделник срещу военна
Коментари Харесай

Джихадисти атакуваха база на САЩ в Ирак, американците отвърнаха

Атака с дрон е била осъществена в понеделник против военна база в Северен Ирак, използвана от силите на Съединени американски щати и антиджихадистката коалиция. Това оповестиха американски и иракски публични лица, представени от Агенция Франс Прес. 
Прочетете още
Става въпрос за базата покрай летище Ербил, в Иракски Кюрдистан, уточни Йехия Расул, представител на иракския министър председател по военните въпроси. Има ранени, само че на този стадий не се прецизира броят им

Американски боен чиновник удостовери, че е осъществена офанзива с дрон " против американските и съдружните сили " във въздушната база, но към момента се чакат елементи.

Групировката " Ислямската опозиция в Ирак " твърди, че е изстреляла дрон против друга база, покрай Харир, която е североизточно от Ербил. Тази база също е на американските и съдружните сили.

" Ислямската опозиция в Ирак " е свободна групировка от въоръжени групи, свързани с обединението Хашед ал-Шааби от някогашни паравоенни формирования, които в този момент са интегрирани в постоянните въоръжени сили на Ирак.

След офанзивата президентът на САЩ Джо Байдън е наредил на американската войска да извърши ответни удари против подкрепяни от Иран групировки, откакто трима американски военнослужещи бяха ранени при нахлуване с дрон в Северен Ирак, оповестява АП. Ударите на Съединени американски щати бяха нанесени към 4:45 сутринта във вторник в Ирак.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън сподели, че един от американските бойци е бил тежко ранен при нападението, осъществено по-рано в понеделник.

Подкрепяни от Иран групировки поеха отговорност за нападението.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР