Атака“ е изключена от коалицията Обединени патриоти“, а лидерът ѝ

...
Атака“ е изключена от коалицията Обединени патриоти“, а лидерът ѝ
Коментари Харесай

Изключиха `Атака` от `Обединени патриоти`

„ Атака “ е изключена от обединението „ Обединени патриоти “, а водачът ѝ Волен Сидеров и депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов към този момент не са част от парламентарната група на обединяването, оповестиха водачите на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонов.
 Коалицията на  Сидеров: Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ анулират ръководещата коалиция
Решението за изключване на " Атака " е на Политическия съвет на „ Обединени патриоти “, като с изключение на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ в поддръжка на това решение са дали своят вот още две партии от обединението – „ Средна европейска класа “ и „ Защита “.

Останалите депутати от „ Атака “ остават гражданска квота и тяхно ще е решението какво да създадат – дали да станат самостоятелни депутати, или да останат част от парламентарната група на „ Обединени патриоти “.

Като причина за решението си Патриотите акцентираха редовно безучастие на Сидеров, Чуколов и Шопов в парламентарната група, нарушение на етичните правила и непрекъсната акция за очерняне.

„ Тук става въпрос за политически бракоразвод, ясно и просто “, разяснява Каракачанов.

Той уточни, че обстановката до момента е била мъка и е генерирала неустойчивост в ръководството, като по думите му форматът " Патриотичен фронт " в предишния парламент, в който не участваше " Атака ", е бил по-ефективен. 

Това не значи обаче бламиране на болшинството в Народното събрание или държавното управление, не трансформира и отношението към държавното управление, оповестиха Каракачанов и Симеонов.

В публикувана от НФСБ декларация по отношение на изключването на " Атака " от " Обединени патриоти " се показва, че " повече от година управлението на Политическа партия „ Атака “ води систематична война против единството на патриотичните сили посредством непрекъснати офанзиви и оскърбителен акции против сътрудниците си от КП „ Обединени патриоти “, с което минимизира въздействието на обединението и дискредитира облика ѝ пред обществото ".

От НФСБ допълват, че представителите на " Атака " саботират редовно работата на Съвета на обединението и блокират опитите да се организира спор и да се реализиран дейности по основни политики. 

" Изявленията на Волен Сидеров, ръководител на Политическа партия „ Атака “ в поддръжка на циганските безобразия, както и за стратегическо доближаване с Република Турция, чийто президент недвусмислено декларира искания към изконни български територии, приказват за съществено идеологическо отдалечаване от платформата, с която бе основана КП „ Обединени патриоти “. Към всичко това следва да прибавим отвращение освен за политически разговор с сътрудниците в обединението, само че и за обикновено човешко другарство от страна на управлението на Политическа партия „ Атака “, самоизолация на нейните представители и постоянно недопустимо за обществото държание ", се казва още в декларацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР