Asus Zenfone 4 е новият модел на компанията от среден

...
Asus Zenfone 4 е новият модел на компанията от среден
Коментари Харесай

Ревю: Как се представя новият Asus ZenFone 4?

Asus Zenfone 4 е новият модел на компанията от междинен клас, който ще се конкурира директно с OnePlus 5 в тази ценова категория. С атрактивен дизайн, добра камера и относително добър живот на батерията, ZenFone 4 ще отговори на потребностите на 99% от потребителите. Сред сериозните му дефекти можем да посочим процесорът с по-ниска мощ спрямо конкурентни модели и леко объркващата система на менютата, която е вследствие на фирмения потребителски интерфейс ZenUI на Asus. Моделът ще се предлага на българския пазар от 15 декември.

Корпус

ZenFone 4 следва същата тактика за разбъркване на материалите като Galaxy S8 и iPhone 8, включваща Gorilla Glass 4 начело и откъм гърба и железни рамки. Формата на корпуса не е изключително истинска, защото наподобява до известна степен на кръстоска сред Galaxy и Xperia, само че въпреки това е изчистена и приляга комфортно в ръката, защото стъклото не е толкоз хлъзгаво, даже когато е мокро.

Интерфейси и памет

Що се отнася до функционалността, на предния панел ще намерите скенер за пръстови отпечатъци, който макар, че не е най-бързият вероятен, работи задоволително добре, а на долната страна има USB-C порт за зареждане и 3.5 мм жак за слушалки. Вградената памет с размер 64 GB ще задоволи потребностите на всеобщия консуматор, а опцията за разширението й, посредством microSD карти, прави телефона задоволително функционален и за клиентите, с по-големи потребности.

Аудио

Трябва да отбележим аудио опциите на ZenFone 4. Говорителите му могат да зарадват меломаните и несъмнено оферират задоволително явен и мощен тон за гледане на филми да вземем за пример. Добавянето на Hi-res аудио и DTS Headphone:X поддръжка също са бонус за феновете на музиката и мултимедията като цяло, които желаят да изпитат чувството от виртуален съраунд на звука.

Стъклено покритие

Всъщност единствената угриженост във връзка с този телефон би могла да произтича от стъклените панели, защото колкото и деликатно да употребявате устройството си, Gorilla Glass 4 към момента е задоволително чупливо и податливо на надраскване, което надлежно постанова потреблението на защитен кейс.

Дисплей

Що се отнася до екрана – ZenFone 4 идва с 5.5 инчов екран с FHD разграничителна дарба, която е същата като тази на OnePlus 5 и надлежно е задоволително добра, с цел да задоволи междинния консуматор. Нужни са огромни старания да се виждат пикселите, а текстът и иконите са извънредно контрастни. По принцип IPS панелите не са по този начин живи, както OLED екраните и не демонстрират черния цвят по този начин бездънен. ZenFone 4 сякаш демонстрира цветовете малко по-хладни, а белите места имат лек червеникав нюанс. За благополучие и двете могат да се поправят с настройката за адаптивна бляскавост, а технологията на Asus Splendid улеснява ръчната калибрация на температурата. Единствената забележка може би е, че оптималната бляскавост на екрана не е задоволителна, само че това е самостоятелно чувство. Въпреки това потреблението му на директна слънчева светлина не се затруднява, а Asus цитира бляскавост на екрана от най-много 600 нита.

Накрая да обърнем внимание и на софтуера – ZenFone 4 идва с Android 7.1 Nougat и както към този момент споменахме, потребителския интерфейс на компанията -ZenUI, като актуализацията до Oreo е доказана.

ZenUI интерфейс

ZenUI оставя смесени усещания, макар, че компанията разко е понижила количеството на ненужните в началото конфигурирани приложения, спрямо предходни свои модели и като цяло предлага единствено неща, които ще бъдат от изгода на множеството консуматори. Специфичните услуги на Asus, като да вземем за пример WebStorage са събрани в директория и елементарно могат да бъдат пренебрегнати. Трябва да кажем обаче, че компанията преработи напълно потребителския си интерфейс в менюто за настройки на Nougat, зареждайки го с повече варианти за персонализация, които биха могли да са много потребни.

Производителност

Под капака ще намерите процесор Qualcomm Snapdragon 630 и 4GB оперативна памет. При всекидневна приложимост няма да имате проблеми с продуктивността, защото приложенията се отварят безпрепятствено.

Като цяло ASUS ZenFone 4 оставя положителни усещания за своя клас и можем умерено да го прапоръчаме на болшинството консуматори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР