ASUS тихомълком пусна на пазара високопроизводителната разширителна карта Hyper M.2

...
ASUS тихомълком пусна на пазара високопроизводителната разширителна карта Hyper M.2
Коментари Харесай

ASUS пусна на пазара разширителната карта Hyper M.2 x16 Gen5 за до 4 SSD диска с до 512 Gbps пропускателна способност

ASUS тихомълком пусна на пазара високопроизводителната разширителна карта Hyper M.2 x16 Gen5 за PCIe 5.0 SSD дискове. Това е доста усъвършенстване спрямо предходната Hyper M.2 x16 Gen4 за PCIe 4.0 дискове, което евентуално удвоява пропускателната дарба до 512 Gbps при потребление на 4 диска в режим RAID.

В описанието на продукта се споделя, че новата разширителна карта разрешава да се конфигурират до 4 NVMe M.2 SSD диска. Потребителите могат да комбинират PCIe 5.0 и PCIe 4.0 дискове във форматите M.2 2242, 2260, 2280 и 22110. За да се избегнат проблеми със зареждането при потреблението на най-новите високоскоростни дискове, разработчиците са оборудвали новия артикул с спомагателен 6-пинов конектор за зареждане, тъй че всеки диск да може да получава до 14 W зареждане.

Под корпуса на картата за уголемение има 4 M.2 слота и дребен вентилатор за изстудяване на устройството. Вентилаторът може да се ръководи благодарение на помощната стратегия ASUS Fan Xpert 4. Освен това той може да бъде изключен или включен благодарение на специфичен бутон върху корпуса на устройството.

Що се отнася до продуктивността, Hyper M.2 x16 Gen5 може да обезпечи пропускателна дарба до 512 Gbps с до 4 PCIe 5.0 M.2 NVMe M.2 устройства, работещи в режим RAID 0. Публикуваната от производителя графика (по-долу) ясно показва впечатляващото нарастване на продуктивността с до 128Gbps на слот.

Важно е да се означи, че преди да закупите някоя от разширителните карти ASUS Hyper M.2 x16 Gen5 или Gen4, е значимо да се запознаете с информацията на страницата за поддръжка на производителя. Там евентуалните купувачи могат да намерят данни по отношение на поддържаните сега дънни платки с чипсети на Intel и AMD. По-специално, там е маркирано, че оптималната продуктивност на M.2 дисковете може да варира според от потребления процесор.

Що се отнася до цената на ASUS Hyper M.2 x16 Gen5, тя ще е 80 $. Продажбите на дребно ще стартират през този месец.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР