ASUS пусна нископрофилната видеокарта GeForce RTX 4060 LP BRK, която

...
ASUS пусна нископрофилната видеокарта GeForce RTX 4060 LP BRK, която
Коментари Харесай

ASUS пусна нископрофилната GeForce RTX 4060 LP BRK с три вентилатора

ASUS пусна нископрофилната видеокарта GeForce RTX 4060 LP BRK, която е оборудвана с охладителна система с три вентилатора.

Новият артикул употребява графичния процесор AD107-400 с 3072 CUDA-ядра. Картата разполага с 8 GB GDDR6 памет. За разлика от множеството други разновидности на RTX 4060 на пазара, тази версия няма спомагателен фабричен овърклок и има основателна причина. Вместо върху продуктивността, ASUS се е фокусирал върху размера на GeForce RTX 4060 LP BRK и нейната съгласуемост с компактните компютри.

Съвременните нископрофилни видеокарти се срещат по-често в полупрофесионалните системи. Въпреки това, някои производители, по-специално Gigabyte, вършат опити да създадат сходни решения по-популярни в игровия сегмент. Очевидно ASUS са се въодушевили от концепцията и са решили да пуснат своето решение във тип на нископрофилната RTX 4060 LP BRK.

Охладителната система на видеокартата със относително огромен нагревател включва три дребни вентилатора. За страдание картата не се оказа доста компактна. Изисква два свободни разширителни слота в корпуса на компютъра. Консумираната мощ от новия артикул е 115 W. Снабден е с един 8-пинов захранващ конектор.

Дизайнът на новия артикул от ASUS е доста сходен на пуснатата по-рано от компанията Gigabyte нископрофилна GeForce RTX 4060 LP, та чак до набора от външни видео-конектори. И двете карти получиха по два изхода HDMI 2.1 и два DisplayPort 1.4a, което ви разрешава към тях по едно и също време да свържете до четири монитора.

ASUS не оповестява цената на GeForce RTX 4060 LP BRK. За съпоставяне, GeForce RTX 4060 LP под марката Gigabyte сега се предлага в Amazon US за $325. Много е евентуално цената на версията от ASUS да бъде в сходен ценови диапазон.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР