ASUS представи ноутбука Zenbook S 13 OLED (UX5304). Според производителя,

...
ASUS представи ноутбука Zenbook S 13 OLED (UX5304). Според производителя,
Коментари Харесай

ASUS представи най-лекия в света 13,3“ ноутбук с OLED-екран – Zenbook S 13 OLED с дебелина 1 см

ASUS показа ноутбука Zenbook S 13 OLED (UX5304). Според производителя, това е най-тънкият 13,3-инчов OLED-ноутбук в света, като в това време е и най-екологичният. Корпусът е с профил 1 см и се предлага в сив и наследник вид. В производството се употребяват рециклируеми метали и пластмаси.

Zenbook S 13 OLED е оборудван с процесор до Intel Core i7 от тринадесето потомство, до 32GB оперативна памет LPDDR5 и SSD с PCIe 4.0 x4 с размер 1 ТВ. Предвидена е батерия с потенциал 63 Wh и Wi-Fi 6E модул с поддръжка на технологията ASUS WiFi Master Premium. Компютърът е оборудван с два ултра-бързи врата Thunderbolt 4 (USB Type-C), с поддръжка на бързо зареждане, свързване на външни екрани с 4K-резолюция и скорост за трансфер на данните до 40 Gb/s. Има също порт USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI 2.1 и 3,5 мм жак за слушалки.

Дисплеят ASUS Lumina OLED, получил документ от Dolby Vision, разполага със съответствие на страните 16:10 и резолюция 2.8K (2880×1800 пиксела), както и патентованите технологии ASUS Splendid за икономисване на сила и ASUS OLED Care за отбрана на панела. Времето за реакция е 0,2 ms, изобразява до 100% DCI-P3 цветово пространство, а ASUS Splendid също ви разрешава да превключвате сред sRGB, Display-P3 и личната OLED-гама. Допълнително са получени и документите Pantone Validated и VESA DisplayHDR True Black 500. Защитата на очите е доказана от документите TÜV Rheinland и SGS, а по време на гаранционния интервал се дава и безвъзмездна промяна на екрана при положение на изгаряне.

За присъединяване във видеоконференции, в капака е интегрирана FHD-камера с инфрачервено осветяване и поддръжка на AI-ефекти, допустимо е разпознаването на потребителско лице и интелигентно понижаване на шума. Аудиосистемата с Dolby Atmos, сертифицирана от Harman Kardon, е получила интелигентен усилвател с технологията ASUS Audio Booster.

За реализиране на дебелина от 1 см са употребявани както специфични материали, по този начин и особена структура, както и ултратънък OLED панел с тънки платки. Дънната платка е усъвършенствана за слагане на ултратънък вентилатор. Ако капакът е 30% по-тънък от стандартните модели, тогава долната част е 25%. Използвана е магнезиево-алуминиева сплав за понижаване на тежестта, а специфична обработка на корпуса е направила допустимо основаването на твърда структура с ниско тегло. Моделът е тестван за сходство с американския боен стандарт за сигурност MIL-STD-810H. В същото време, ноутбукът може да работи във видео-режим до 14 часа, а охладителната система и продуктивността са станали още по-добри спрямо предшественика си.

Според компанията, това е най-екологичният Zenbook, пускан в миналото, чийто въглероден отпечатък е понижен с повече от 50%. В същото време, в структурата е употребена освен елементарна рециклирана пластмаса, само че и пластмаса, извадена от океана и други материали, при основаването на които главният акцент е върху сигурността на околната среда.

Началото на продажбите и цените ще бъдат оповестени в допълнение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР