Asus каза, че Arm базираният чип не само ще подобри

...
Asus каза, че Arm базираният чип не само ще подобри
Коментари Харесай

ASUS анонсира Vivobook S 15 – първият PC Copilot+ на компанията със Snapdragon X

Asus сподели, че Arm основаният чип освен ще усъвършенства няколко сегашни функционалности на Vivobook, само че и ще разреши на новите приложения и работни ИИ натоварвания да летят с 45 TOPS мощност при невронна обработка.

Новият Asus Vivobook S 15 (S5507) — първият PC Copilot+ на компанията — ще има същият OLED-дисплей като предходното потомство с Intel (15,6 инча, 16:9, 2880 x 1620, 120Hz периодичност на освежаване и оптималната бляскавост на HDR 600 нита), само че тази съответна версия ще е с по-тънък корпус и рамки към екрана.

S 15 може да бъде с 12-ядрен процесор Snapdragon X Elite или 10-ядрен процесор X Plus, макар че чипът Elite ще бъде базовата версия — с по-бавен интегриран GPU и без двуядрено ускоряване.

И двете конфигурации на S 15 ще получат до 32 GB RAM и 1 TB PCIe 4.0 SSD памет, както и два врата USB-A, два USB 4.0 Type-C, един HDMI 2.1, смесен жак за аудио/микрофон и microSD читател на карти. Предвидени са още модулите Wi-Fi 7 и Bluetooth 5.4.

Vivobook S 15 е първото устройство на Asus, което включва софтуера StoryCube на компанията, който употребява AI за подбиране, редактиране, ръководство и експортиране на фотоси и RAW видео файлове. Asus също твърди, че мощността на NPU Snapdragon ще форсира и други работни натоварвания на изкуствения разсъдък в стратегии като Windows Studio Effects и Cocreator.

Asus е ориентирал своите компютри Vivobook към цифровите художници, графичните дизайнери и останалите образни основатели като бюджетна опция на серията ProArt. Някои Vivobook Pro имат независими графични процесори, само че множеството преносими компютри употребяват интегрирана графика.

Asus Vivobook S 15 със Snapdragon X Elite към този момент е разполагаем за предварителни поръчки при определени търговци, само че няма да се доставят до 18 юни. Версията с 32GB RAM/1TB памет ще се предлага за $1399, до момента в който версията с 16GB/1TB ще коства $1299. Моделът със Snapdragon X Plus ще дойде по-късно тази година, само че към момента няма информация за цените.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР