Астрономи от Харвардския университет твърдят, че е напълно възможно извънземна

...
Астрономи от Харвардския университет твърдят, че е напълно възможно извънземна
Коментари Харесай

Харвардски астрономи: Извънземни ни проучват с космическа сонда

Астрономи от Харвардския университет настояват, че е изцяло допустимо извънземна галактическа сонда да е посетила Слънчевата система и Земята през 2017 година

Припомняме ви, че необикновеният Оумуамуа, който бе отъждествен на пура, мина през нашата система през предходната година. Той бе открит за пръв път през октомври 2017 г. от телескопа Pan-STARRS 1 на Хавайския университет в Халеакала, Хаваи (на локален език значи “вестоносец от предишното ”).

И до момента учените не могат да дефинират какво тъкмо съставлява Оумуамуа. На този стадий те го категоризират просто като „ нов тип междузвезден обект “.

Харвардските астрономи обаче спекулират, че е допустимо да става дума за галактическа сонда, направена от интелигентни същества и изпратена до Слънчевата система, с цел да я изследва. Теорията се базира върху необикновеното ускоряване на галактическия обект, който астрономите следили при прекосяването му.

Виж още: Ирландските управляващи проверяват няколко сигнала за НЛО

Проучването е направено от Ейбрахам Лоуб – професор по астрономия и Шмуел Биали. Лоуб има оповестени четири книги и над 700 публикации за черни дупки, бъдещето на вселената и търсенето на извънземен живот.

“Оумуамуа има странна форма, няма нито една характерност на комета или метеорит. Обектът се движи през пространството по метод, който учените не чакат ", коментира Лоуб. Според него най-интересното в тази ситуация е, че "  траекторията му загатва за в допълнение ускоряване, друго от това, което притеглянето на Слънцето провокира ”.

Уви, учените съумяха да следят необичайния обект едвам три дни, преди Оумуамуа да напусне Слънчевата система.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР