Астрономът Питър Дънсби обяви, че е направил разтърсващо откритие, след

...
Астрономът Питър Дънсби обяви, че е направил разтърсващо откритие, след
Коментари Харесай

Страшен резил! Астроном обяви, че е направил сензационно откритие, оказа се...

Астрономът Питър Дънсби разгласи, че е направил разтърсващо изобретение, откакто забелязал, че доста ярка звезда е „ изскочила “ в полезрението му в обсерваторията на Университета в Кейп Таун. Две седмици по-рано небесното тяло не било там, оповестява “Live Science ”.

За негово страдание, обаче, Дънсби бил просрочен с към 2000 години с откритието си. Яркият обект бил планетата Марс. Не се знае кой тъкмо е изобретател на Червената планета, само че е известно, че тя е била следена от Галилео Галилей през 1609 година и от този момент ползата към нея не понижава.

Преди да осъзнае грандиозната си неточност, Дънсби пуснал къса обява в уебсайт на астрономи, описвайки откритието си – тайнствен ослепителен обект, посочил се сред мъглявините Лагун и Трифид, и двете намиращи се в съзвездието Стрелец.

40 минути по-късно в уеб страницата излязла промяна: „ Обектът, докладван в публикация ATel 11448 е разпознат като Марс. Искрени извинения за по-ранното известие и за породените неудобства “.

По-късно от уеб страницата се пошегували грубо с Дънби, издавайки му документ за премия: „ За откриването на Марс. Поздравления, проф. Дънсби “.



Астрономът незабавно бил взет на майтап от всичките си сътрудници. „ Благодаря за заниманието “, написа му един от тях. „ Урокът за през днешния ден – проверявай, проверявай, тройно проверявай и по-късно ревизира още малко “, добави различен.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР