Астронавтът на НАСА Франк Рубио наскоро управлява малък екип от

...
Астронавтът на НАСА Франк Рубио наскоро управлява малък екип от
Коментари Харесай

Астронавт от НАСА управлява земни роботи, докато е на борда на МКС

Астронавтът на НАСА Франк Рубио неотдавна ръководи дребен екип от роботи на Земята, до момента в който летеше на борда на Международната галактическа станция (МКС), разкрива блог обява на Европейската галактическа организация (ЕКА).

Тестът беше осъществен, с цел да показва и изследва потенциала за потребление на отдалечено ръководени роботи за бъдещо проучване на Луната.

НАСА има за цел да изпрати екип от астронавти към Луната и назад за своята задача „ Артемис-II “ идната година, преди да извърши кацането на „ Артемис-III “ на Луната през 2025 или 2026 година

След това ще има за цел да откри непрекъснато наличие на Луната с астронавти, непрекъснато обикалящи към нашия сателит.

Тест на отдалечено ръководен галактически робот

Двучасовият тест се организира в симулирана планетарна среда в Германския аерокосмически център, DLR, в Oberpfaffenhofen покрай Мюнхен.

По време на теста астронавтът на НАСА Франк Рубио ръководи три робота от европейския модул „ Колумб “ на МКС. На него беше предоставена задачата да извади сеизмометър от лунен спускаем уред и да го сложи на земята.

Рубио управлява хуманоидния робот Rollin’ Justin на DLR и четириколесния роувър Interact с две ръце на ЕКА. Според обявата на ЕКА, „ той е поел пряк надзор, в случай че е належащо, употребявайки устройство за противоположна връзка “.

Рубио управлява роботите, с цел да извадят щифта от спускаемия модул, преди да може да употребява Rollin’ Justin, с цел да сложи сеизмометъра върху земята на симулираната лунна повърхнина.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР