Астролози и астрономи тръпнат в очакване на слънчевото затъмнение днес.

...
Астролози и астрономи тръпнат в очакване на слънчевото затъмнение днес.
Коментари Харесай

8 април е фатален ден заради Слънчевото затъмнение

Астролози и астрономи тръпнат в очакване на слънчевото затъмнение през днешния ден. Първите предсказват по него бъдещето, а вторите изследват тайните на Слънцето. Парадоксално те стават забележими единствено сега на лунната сянка.

Астролози разясняват, че 8 април е съдбовен поради силата, отделена при срещата на Слънцето и Луната във воинствения и тесногръд знак Овен, написа в. " Телеграф ".

Затова не се предлагат рискови дейности освен в понеделника, само че и до 2-3 дни по-късно. В персонален проект събитието може да отключи положителни или неприятни събития според от самостоятелния ни хороскоп.

„ В елективната астрoлогия самият ден на събитието е неподходящ, дори може да се каже, че се смята за съдбовен. Хубаво е да се пазим от личната си експанзия, само че и от усложнение в спорове с близките. Особено по-лабилните хора няма да се усещат доста уравновесени “, разяснява астрологът Мира Кунева. По думите й би трябвало да внимаваме още и за произшествия било на работа или у дома. Не е желателно да се подхващат нови инициативи, да се вършат вложения, скъпи покупки, овакантяване или промяна на работа и в идващите две-три седмици.

В здравословен проект ще се следят разнообразни недоволства, при едни от щитовидна жлеза, при други - високо кръвно, а при трети ще се демонстрират нервни разстройства и болки по тялото.

Астрологът Виктория Маринова разяснява, че от територията на България затъмнението няма да бъде очевидно, само че това напълно не значи, че няма да бъде почувствано неговото въздействие в бъдещето. То ще се отрази в осветляване на скрити секрети връзки, битки за власт, което към този момент се случва.

“Овен ще хвърли светлина върху скритото преди и тайните в връзките ще станат ясни. Това е времето, когато старите сюжети не работят и стопират да дават резултати. Това е време, когато не е допустимо да се играе по старите правила. Очаква се битка за власт и напрежение в връзките...

Като цяло слънчевото затъмнение е опция и за рестартиране на връзките, а където е било най-тънко, там ще се скъса. Често това са дългогодишни неразрешени спорове и разрушителни взаимоотношения, които включват операция, машинация, тормоз и ненавист ”, пояснява звездните знаци Маринова.

Колежката й Венета Матева пресмята, че това събитие затваря един дълъг 18-годишен астро-цикъл. На 20 април 2023 година се случи първото слънчево затъмнение и новолуние в символ Овен за последните 18 години. А събитието в този момент се случва още веднъж, само че то е последно и за идващите 18 лета.

“Помислете какво си пожелахте тогава, какво променихте и какво постигнахте за последната една година. Идващото затъмнение е последна опция да прибавим в живота си качества и стремежи на знак Овен. Поставете себе си преди всичко и изберете да бъдете уверени, борбени, мощни и непоколебими. Доверете се на звездите за своето ново начало и бъдете подготвени да го построите тухла по тухла в сегашното “, приканва Матева.

Пълното слънчево затъмнение на 8 април ще бъде очевидно от територията на Северна Америка, а в Европа (Норвегия, Исландия, Англия, Ирландия, Испания) ще се следи като отчасти. Според НАСА галактическото събитие обгръща една тясна линия, като ще стартира над южната част на Тихия океан, след което ще премине през Мексико, Съединени американски щати и Канада. Пълната му фаза ще бъде в 21:17 часа българско време.

Екипи от български професионални и фенове астрономи към този момент се насочиха към Мексико и Съединени американски щати (Тексас) - това са дестинациите, откъдето цялостната фаза ще продължи най-дълго, осведоми астрофизикът Пенчо Маркишки.

Тази година е по-специална с това, че съответствува с максимума на дългия 11-годишен цикъл в интензивността на Слънцето. Именно по тази причина се следят повече петна по него, изригвания и геомагнитни стихии.

Сред българските учени, заредили към този момент своите телескопи отвъд Океана, са Алексей Стоев от астрономическата обсерватория в Стара Загора, Никола Петров от „ Рожен “, астрофотографът Ганчо Ганчев и други.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР