Астрология (as·​trol·​o·​gy) е псевдонаучно гадаене на предполагаемите влияния на звездите

...
Астрология (as·​trol·​o·​gy) е псевдонаучно гадаене на предполагаемите влияния на звездите
Коментари Харесай

Астрология – натална, хорарна, кармична, медицинска

Астрология (as·​trol·​o·​gy) е псевдонаучно гадаене на хипотетичните въздействия на звездите и планетите върху човешките каузи и земните събития по техните позиции и аспекти.

Съдържание

Познаването на астрологията се развива от антични времена, откогато хората са тълкували ситуацията на звездите според от условията в земеделието и разказвали истории край оганя, въодушевени от небето.

Като извънредно мощен инструмент за самооткриване и всевъзможни предсказания, тя се е развила в доста разнообразни направления с течение на времето, с цел да отговори на разнообразни потребности на човечеството.

Астрологията е била всичко – от инструмент за взимане на решения за кралете до лъч вяра за нуждаещите се.

Основите

Основното разделяне на астрологията ще сложи актуалната астрология в западното полукълбо и ще я назова западна астрология, до момента в който изтокът ще бъде обвързван най-много с ведическата или индийската астрология.

Има и изцяло обособен мироглед, който настрана се развива посредством китайската астрология. Всички те са израснали без значение и се разграничават доста в главните си презумпции, както и в своите астрономически точки на интерес, диаграми и техните разделения.

Като начало индийската астрология употребява сидерален зодиак, до момента в който западната астрология се основава на тропическия зодиак, избран от началото на пролетта.

Сидеричният зодиак е обвързван с неподвижна звезда Спика, която се смята на началото на Овен. Тази звезда сега се намира покрай 24-ия градус на Везни в тропическия зодиак, което прави разлика сред тези зодии почти 24 градуса. Тези два зодиака ще бъдат идентични един път на всеки 25920 години.

Западна Астрология

Вниманието ни ще бъде ориентирано най-много към клонове на западната астрология, защото тя дава най-силна визия за човешкото създание като субект, със мощни и слаби страни, оставяйки място за смяна на личността и събитията в живота.

Би било жестоко да се каже, че западната астрология се приближава най-вече до свободната воля, само че оставя повече място за смяна на ориста на един съответен човек, в сравнение с други астрологични учения.

Източните астролози постоянно претендират за правото си върху изобретяването на самата астрология, като се придържат към константите на зодиака, които поддържа цялата им система.

Проблемът с този метод е най-много в самото изказване, защото астрологията не се има от никого и няма „ вярна астрология “ – единствено тази, която всеки астролог познава най-добре.

Западната астрология разпознава доста разнообразни клонове и не е елементарно да посочим всички в нашия лист. Възможно е да има други, неизброени подходи и макар че множеството от тях са включени тук или попадат в една от тези категории, някои може просто да са ни се изплъзнали от мозъка. Ако установите, че казусът е подобен, апелирам, свържете се с нас и ни уведомете кой спомагателен клон би ви заинтересувал.

Натална астрология

Наталната астрология е клон на астрологията, който нормално се употребява в астрологичните съвещания. Фокусира се върху наталната карта на индивида с нейните благоприятни условия, капацитет и проблеми и методите те да бъдат прегърнати или решени. Много астролози я считат за неделима от другите техники за прогнозиране, само че наталната и прогнозната астрология са доста разнообразни и най-много се разграничават по желанието на астролога да приказва за личността или бъдещето на човек – две доста разнообразни неща.

Прогностична астрология

Както споменахме нагоре, предсказващата астрология не е същата като наталната астрология. Всъщност същността им е друга, защото едната обслужва потребността ни да предсказваме бъдещето или да предсказваме изхода от обещано събитие, а другата оказва помощ на нашата персона и израстване според от момента на нашето раждане.

Астрология на взаимоотношенията

Астрологията може да се употребява освен за схващане на същността на един човек, само че и за връзката му с различен изцяло друг субект. За да разберем средата сред двама (или повече) души, техните вероятни проблеми и области, в които енергийният поток е лек и спокоен, ние използваме Астрологията на взаимоотношенията.

Финансова астрология

Финансовата астрология няма едно и също значение в другите елементи на света, макар че нейната цел постоянно предизвиква финансовото благоденствие на субект или група. В Съединените щати това е клон, употребен за установяване на потока на фондовия пазар и общите стопански условия, до момента в който в страни, които нямат висок стандарт, този клон по-скоро насочва към съвещания и препоръки по отношение на правенето на пари и икономическата непоклатимост на човек, компания, или просто предлага всемирски взор върху финансовата обстановка в страната.

Елективна астрология

Клонът на астрологията, който се концентрира върху избора на подобаващия миг за всяка бъдеща активност, се назовава елективна астрология или астрология на събитията. Основната му цел е да помогне на някого да успокои своите предизвикателни натални аспекти посредством елементарен избор на момента и да подчертава върху позитивните натални позиции, с цел да трансформира облика в своя изгода. Не може да се промени наталната карта и е невероятно да избягаме от обсега на опциите си, само че можем да създадем нещо по-лесно за извършване и да разчитаме на потока, който сме в положение да създадем.

Хорарна астрология

Хорарната астрология е специфичен клон на астрологията, който дава отговори на въпроси, които астрологът осъзнава в избран миг от време. За тази техника не са нужни четения на рождената карта и тя се основава само на теорията за синхроничността и вярата на астролога в причинно-следствената връзка на времето.

Кармична астрология

Когато приказваме за тайнствен клон на астрологията като кармичната астрология, става по-ясно за какво цялото обучение постоянно се отхвърля от научното общество и по какъв начин стои в другите религии и системи на религия. За да повярваме в кармичната астрология и да се докоснем откровено до нея, наподобява би трябвало да повярваме, че прераждането е фактически допустимо и че сме живели, още веднъж и още веднъж, кой знае какъв брой дълго.

Астрология на неподвижните звезди

Отвъд забележимите планети, които доста наподобяват на звезди в нощното небе, има такива, които не можем да забележим с невъоръжено око. Повечето клонове на астрологията се концентрират върху тази първа линия небесни тела, която принадлежи към Слънчевата система. Астрологията на неподвижните звезди отива надалеч оттатък тези граници в други галактики и големи звезди, които ни осветяват, съществували преди милиони години. Тези звезди, които не се движат към Слънцето и наподобяват много статични от наша позиция, са наречени неподвижни звезди.

Енергийна астрология

Един от клоновете на астрологията, който се появи през 21 век, е този, който свързва небесните тела с нашите чакри. Енергийната астрология се основава на изказванието, че всяка планета и светлина, които използваме в нашия главен астрологичен метод, подхожда на една от чакрите, до момента в който всички знаци и домове просто прибавят своя цвят към историята на планетите.

Психологическа астрология

Въпреки че астрологията е това необятно поле на невероятна символика, методът, по който тя въздейства на нашето психическо положение и дълбините на нашия разум, може да бъде много индикативен. Още откогато Карл Юнг открива архетипната връзка на знаците с към този момент открити психически явления, доста непредубедени психолози са тествали неговия метод. С времето се откри, че тази връзка сред просвета и „ лъженаука “, както обичат да назовават ​​астрологията, може да се направи напълно разумно.

Медицинска астрология

За да разберем в действителност какво съставлява здравната астрология, би трябвало да разберем връзката на другите елементи на тялото една с друга и метода, по който работи цялата система на нашето тяло. Медицинската астрология се основава на съотнасянето на всяка част от тялото и всеки орган с избрана символика и като такава работи доста добре с енергийната астрология.

Еволюционна астрология

Еволюционната астрология е идея, която слага нашата душа на напред във времето и ни оказва помощ да открием какво този живот на планетата Земя носи като наш урок и през какво към този момент сме минали, преди да се родим. Това е един от най-мистичните от всички клонове на астрологията, просто тъй като най-много разчита на прераждането като начало и допуска, че нашата душа има път, по който да пътува в доста животи. Има обаче различен метод, който ни разрешава да внедрим този клон в нашата научна философия, защото може да се следи и като пътешестване на душата през доста равнища на нашето подсъзнание и неволен разум.

Местна галактическа астрология

За да открием къде нашето субективно усещане от обещано място на Земята е красиво или предизвикателно, ще се обърнем към локалната галактическа астрология. Въпреки че нормално не се употребява, този клон ни дава опция да работим върху пространството към нас, да задоволим планетарните потребности на персонално равнище и в действителност да променим събитията в живота си, като променим нашето вътрешно положение на усещане посредством външния свят.

Мунданна астрология

Специален клон на астрологията, който не се концентрира върху индивида, а по-скоро върху всемирски събития на равнище свят, страни и държавни управления, е Мунданната астрология. Работи на малко по-високо равнище, за да разбере съмненията на обществото като цяло, политическите и финансови промени и обстановката в дадена страна и нейната връзка със съседите и останалия свят.

Ректификация

Техника за установяване на точния час на раждане за всеки субект е Ректификацията. Въпреки че е посочен като клон на астрологията, в действителност е инструмент, който ни оказва помощ да изградим солидна основа за всевъзможни тълкования и други употребявани клонове. В днешно време е всекидневно всеки човек да знае часа си на раждане. Това обаче не е било по този начин през цялата история и ще видите, че даже през днешния ден доста хора не знаят точната дата, да не приказваме за час или минута на раждането си. Има няколко метода за поправяне, свързани най-много с времевия диапазон, в който би трябвало да се откри съответно време. За хората, които даже не са сигурни за датата на раждане, този тип промяна е малко по-сложна, защото включва установяване на времето и посредством планети, а освен куспидите на дома и Луната.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР