Астрофотографите Андрю Маккарти и Конър Матерн се похвалиха през уикенда

...
Астрофотографите Андрю Маккарти и Конър Матерн се похвалиха през уикенда
Коментари Харесай

Двама астрофотографи направиха безумно детайлна снимка на Луната

Астрофотографите Андрю Маккарти и Конър Матерн се похвалиха през уикенда с голямо детайлно изображение на небесното тяло гравитиращо към Земята. Използвайки технология, известна като „ сглобяване на фотоси “, двойката комбинира над 200 000 фрагмента на Луната в една безумно детайлна фотография.

Маккарти споделя, че изображението съставлява в своята комбинираност 174-мегапикселова фотография. „ Това е фотографията с най-висока разграничителна дарба на Луната, която в миналото съм правил “, написа Матерн. Сглобяването на фотоси е техника, която включва свързване на изображения дружно, с цел да се сътвори по-голямо зрително поле.

Въпреки че главната техника съществува от зората на фотографията, мощните компютри и цифровите изображения в този момент разрешават това да се прави безпроблемно и с поразителна точност.

 Двама астрофотографи направиха безумно детайлна фотография на Луната Сглобяването на фотоси е техника, която включва свързване на изображения дружно, с цел да се сътвори по-голямо зрително поле.
Снимка: Андрю Маккарти и Конър Матерн

В изявление за NPR Маккарти сподели, че те са снимали над 200 000 фрагмента, с цел да се направи лунното изображение.

„ Цялото нещо е съединено като мозайка и всяка плочка е формирана от хиляди фотоси “, разкрива той.

Двамата разделят отговорностите си, като Маккарти се заема да улови необработени елементи, а Матерн улавя неповторимия цвят на изображението.

Снимка: Reddit/ajamesmccarth

„ Комбинирани, ние завършихме с необикновено детайлна фотография на нашия галактически комшия в замайващ цвят “, написа Матерн в Instagram.

Маккарти назовава изображението „ Ловът за Артемида “, в символ на „ взаимна респект “ към идната задача на НАСА Артемида I.

Прелюдията към завръщането на Луната – кулминираща в задача с екипаж, наречена Artemis III – първата задача Artemis ще изпрати три тестови манекена към Луната в далечна лунна орбита за няколко седмици, преди да се върне в Тихия океан.

Артемида III е условно планувана за 2025 година и ще бъде първата задача с екипаж до Луната след Аполо 17 през 1972 година

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР