АстраЗенека не са си преценили производствения капацитет. Доволна съм, че

...
АстраЗенека не са си преценили производствения капацитет. Доволна съм, че
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова със съвети за ваксинирането

”АстраЗенека ” не са си решили индустриалния потенциал. Доволна съм, че си трансформираха решението и не се пази втора доза на хората. Въпросът с датата за втората доза е един административен въпрос. ”АстраЗенека ” споделя, че 10 седмици е минималният период за слагането на втората доза. Ако мине срокът обаче - нищо не става. Обикновено втората доза усилва имунитета с до 10%.
Слаганите шпации сред първа и втора доза са административни, само че има най-малък късмет човек да се болести, което би компрометирало имунизацията. Първата доза на имунизацията е нещо, което е за цялостен живот. Това съобщи в ефира на Нова телевизия епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

" Всеки има право да се имунизира. Рисковите групи би трябвало да са с приоритет от позиция на здравето и на увеличаване на натиска върху здравната система ", разяснява тя.

По думите ѝ във всички случаи ще има ваксини.

И трите ваксини, които са налични от нас имат период, които стартира от май 2021 до декември 2022 година, да разгласяват данните си от своите изследвания, изясни още тя. Проф. Кожухарова съобщи, че към този момент има данни, че преболедувалите имат имунитет 1 година, също по този начин не могат да придвижват вируса. " Не е изключено да се наложи да се имунизираме всяка година. Не става въпрос за изключително рисков вирус, то не е постоянен. Възможно е всяка година да се обновяват имунизациите ", добави епидемиологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР