AstraZeneca ще достави 180 милиона ваксини срещу COVID-19 на Европа

...
AstraZeneca ще достави 180 милиона ваксини срещу COVID-19 на Европа
Коментари Харесай

AstraZeneca ще достави 180 млн. ваксини на Европа през второто тримесечие |

AstraZeneca ще достави 180 милиона ваксини против COVID-19 на Европа през второто тримесечие, в това число 20 милиона на Италия, заяви през днешния ден ръководителят на италианския клон на компанията, съобщи Ройтерс.


Ръководителят на AstraZeneca в Италия Лоренцо Уитум съобщи пред италианския вестник " Кориере каузи сера ", че Италия ще получи над пет милиона дози от имунизацията до края на март, по-малко от осемте милиона, които бяха контрактувани по-рано. Очаква се до юни Италия да получи общо 25 милиона дози от имунизацията на AstraZeneca.

Италианското здравно министерство поправя имунизационния си проект на 12 февруари, като занижи упованията за приемане на дози от AstraZeneca от 18 милиона на 10 милиона.

" AstraZeneca се държи като обезсърчителен продавач на коли втора ръка. Да получиш надеждни данни от тази компания продължава да е предизвикателство ", съобщи евродепутатката Естер де Ланге, заместник-председателка на Европейската национална партия, най-голямата политическа група в Европейския парламент.

Говорител на Европейската комисия съобщи през днешния ден, че Европейският съюз продължава договарянията с AstraZeneca, с цел да подсигурява " навременните доставки на задоволителен брой дози " от имунизацията й против ковид.

Дори AstraZeneca да достави на Европейски Съюз 180 милиона дози от имунизацията си през второто тримесечие, компанията отново няма да извърши договорните си отговорности да достави на Европа 300 милиона дози до края на юни, отбелязва Ройтерс.

За сигнализира по-рано през днешния ден и здравният министър Костадин Ангелов, който заяви, че едвам 40% от договорените количества за февруари са били обезпечени. По предварителни данни страната ни трябваше да получи 4,5 млн. дози от AstraZeneca до края на август.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР