AstraZeneca (АстраЗенека) поиска от регулаторните органи на САЩ разрешение за

...
AstraZeneca (АстраЗенека) поиска от регулаторните органи на САЩ разрешение за
Коментари Харесай

АстраЗенека създаде лекарство срещу COVID-19

AstraZeneca ( " АстраЗенека " ) изиска от регулаторните органи на Съединени американски щати позволение за незабавна приложимост на ново лекарство на компанията за попречване на COVID-19 при хора, които реагират неприятно на имунизациите заради отслабена имунна система, оповестява БНР, цитирайки Ройтерс.

В изказване във вторник английско-шведският производител на медикаменти съобщи, че е присъединил данни в своята декларация до Администрацията по храните и медикаментите (FDA) от изпитване на късен стадий, което демонстрира, че лекарството понижава риска от хора да развият признаци на COVID-19 със 77%. Терапията с антитела, наречена AZD7442, може да отбрани хората, които нямат задоволително мощен имунен отговор към имунизациите против COVID-19, или да добави курса на имунизация за тези, като да вземем за пример военнослужещи, които би трябвало да засилят в допълнение отбраната си, показва още " АстраЗенека ".

Докато имунизациите разчитат на непокътната имунна система за създаване на целеви антитела и кафези за битка с инфекциите, AZD7442 съдържа лабораторно направени антитела, предопределени да се запазят в тялото с месеци, с цел да лимитират вируса при положение на зараза. Разрешението на Съединени американски щати за AZD7442 - въз основата на две антитела, открити от Медицинския център на Университета " Вандербилт " в Съединени американски щати - може да бъде доста печелившо за AstraZeneca, чиято необятно употребена ваксина против COVID-19 към момента не е утвърдена от американските управляващи. Резултатите от опитите за лечението с AZD7442, оповестени за първи път през август, са взети три месеца след инжектирането, само че компанията се надява, че може да популяризира този лекарствен препарат като едногодишен щит, защото откривателите ще проследят участниците в изпитването до 15 месеца.

Преговорите по отношение на споразуменията за доставка на AZD7442 не престават със Съединени американски щати и други държавни управления, споделиха от AstraZeneca. Терапиите против COVID-19, основани на същия клас моноклонални антитела, се създават и от съперници като Regeneron, Eli Lilly и GlaxoSmithKline в партньорство с Vir, конкурирайки се за ролята на тези компании в лекуването и предварителната защита на COVID-19. Но подаването на молба за незабавно утвърждение наподобява затвърждава водачеството на AstraZeneca в предварителната защита на коронавирусното заболяване. Това контрастира със забавянията в търсенето на AstraZeneca за утвърждение в Съединени американски щати на имунизацията против COVID-19 Vaxzevria, създадена взаимно с Оксфордския институт, като по-голямата част от искащите да се ваксинират американци към този момент си сложиха имунизациите на Pfizer/BioNTech, Moderna или на Johnson & Johnson. През юли от AstraZeneca обявиха, че чакат да изискат утвърждение в Съединени американски щати на COVID-ваксината на компанията през втората половина на тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР