Aston Martin не е кола, която всеки човек може да

...
Aston Martin не е кола, която всеки човек може да
Коментари Харесай

Защо Aston Martin няма да спре скоро с двигателите с вътрешно горене

Aston Martin не е кола, която всеки човек може да си разреши. А даже и тези, които могат, не я карат всеки ден. Въпреки това марката няма да остане по-назад в електрификацията на гамата си. Или най-малко такива бяха намеренията досега.
 Aston Martin DB5, Джеймс Бонд, реставрацията на автомобила и оповестяването му за търг на части
Да би трябвало да сглобиш колата на Джеймс Бонд

Изненадата на Aston Martin DB5

Оказва се обаче, че тези проекти ще бъдат отложени във времето, тъй като Aston Martin е следващият авто производител, който забавя темпото, когато стане дума за електрификация. Първоначалната концепция на марката беше да пусне в продажба първия си електрически автомобил през 2025 година, само че в този момент разбираме, че това няма да се случи.

Оказва се, че производителят на спортни коли ще удължи с две година периода за стартирането на първата си електрическа кола, която ще видим чак през 2027 година

Изпълнителният шеф на компанията Лорънс Строл е декларирал, че Aston Martin имат подготвеност за стартиране на електрически автомобил, само че съгласно него вълнението към електрическите коли е повече политическо, в сравнение с водено от клиентите, написа PistonHeads.

" Говорихме с нашите дилъри, говорихме с нашите клиенти - когато имате дребна мрежа, можете да споделяте елементарно, и всички споделиха, че към момента желаят тон, към момента желаят миризма. Спортните модели на Aston Martin не са коли, които караме всеки ден ", споделя още Строл.

Ето за какво с цел да забележим първия електрически Aston Martin, ще би трябвало да изчакаме до 2027 година В това време обаче компанията е подготвила няколко plug-in хибрида, като първият е суперколата Valhalla, която би трябвало да се появи догодина.

Строл споделя още, че Aston Martin ще влага доста повече средства в plug-in хибриди, тъй като считат, че точно те ще са мостът сред моторите с вътрешно горене и напълно електрическите коли.

Освен това, идващите модели на Aston Martin ще продължат да залагат на V8 мотор и на партньорството си с AMG, като ще забележим и хибридна версия с V12 под капака. В същото това време автомобилният производител няма желание да се отхвърля от моторите с вътрешно горене.
 Aston Martin Vantage - нова кола на сигурността във Формула 1
Единственият Aston Martin, който може да задържи Макс Верстапен зад себе си

Машината ще дебютира през уикенда в Гран при на Саудитска Арабия

" Докато ни е позволено по закон, ние ще продължим да ги вършим. Вярвам, че постоянно ще има търсене, въпреки и да се одобри, че търсенето ще се свие ", коментира Лорънс Строл.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР