Астероидът 2012 ТС4 ще премине близо до нашата планета довечера.

...
Астероидът 2012 ТС4 ще премине близо до нашата планета довечера.
Коментари Харесай

Какво би станало ако малък астероид удари Земята

Астероидът " 2012 ТС4 " ще премине покрай нашата планета тази вечер. Диаметърът му е 15 метра, почти с размерите на къща. Това е дребен метеорит - площта на огромните е километри.

Небесното тяло ще премине доста покрай Земята, само че въпреки всичко е на задоволително разстояние, с цел да не съставлява заплаха.

Доц. доктор Веселка Радева от Планетариума на Висшето Военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров " във Варна разяснява пред националното радио, че размера му е задоволително рискова за Земята, в случай че той влезе доста във вътрешността в орбитата сред Земята и Слънцето, тъй че нашата планета със своята гравитация да го притегли. Тук няма заплаха обаче, тъй като метеоритът минава задоволително надалеч.

Според специалистите групата на околните рискови метеорити включва ужасно доста обекти. " Опасни са както огромните, по този начин и дребните, тъй като един подобен метеорит, би могъл да унищожи Варна (например) тотално и да аргументи огромни вреди ", споделя доктор Радева.

От НАСА също оповестяват, че точното разстояние, на което ще премине метеоритът от Земята към момента не може да се дефинира с огромна акуратност, само че сигурно то ще е безвредно за нашата планета.

От обсерваторията " Макдоналд " на Тексаския университет са създали калкулации, че в случай че метеорит с подобен размер въпреки всичко се насочи и удари Земята, той ще изгори още в атмосферата.

Въпреки това ще има мощна детонация, която може да аргументи строшаване на прозорци.

Учените напомнят, че по сходен метод в земната атмосфера експлодира метеорит, който аргументи безпорядък в съветския град Челябинск през февруари 2013 година.

Ранените при случая бяха над 1500 души. Следващото посещаване на метеорита " 2012 ТС4 " покрай Земята ще е през зимата на 2019 година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР