Астероид с размерите на Хеопсовата пирамида лети към Земята. От

...
Астероид с размерите на Хеопсовата пирамида лети към Земята. От
Коментари Харесай

НАСА посочи точната дата през 2020 г, когато огромен астероид може да удари Земята и убие милиони

Астероид с размерите на Хеопсовата пирамида лети към Земята. От НАСА оповестиха точната дата, когато е допустимо да удари планетата ни. Това оповестява „ Дейли Експрес “.

НАСА разкри детайлности за метеорита, прочут като JK1, който се движи към земята.

Парчето канара, което е с големи размери – 130 метра в диаметър, ще стигне до нашата планета на 6 май 2022 година, а последствията ще са опустошителни.

От галактическата организация показаха, че в случай че метеоритът продължава да се движи по актуалната си траектория, може да ни удари със мощ 230 килотона (230 000 тона тротилов еквивалент).

Ефектът ще бъде 15 пъти по-силен от този на атомната бомба, хвърлена над Хирошима и ще освободи сила, равняваща се почти на 15 килотона тротил.

Учените показват, че в случай че JF1 удари обитаем регион, ще унищожи цялостен град неотложно, причинявайки гибелта на милиони хора.

Но даже и да падне в най-отдалечения регион на Тихия океан, ще провокира опустошителни цунамита и „ нуклеарна зима “, които биха провокирали големи промени в живота на Земята.

Заради всичко това метеоритът е разгласен за непрекъснато наблюдаване от намиращата се покрай земята система „ Сентри “.

От НАСА показват, че шансът метеоритът да удари Земята е дребен – 0,026%. Въпреки това той ще продължава да бъде наблюдаван поради огромните си размери.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР