Астероид с необичайна продълговата форма, който учените засякоха миналия месец,

...
Астероид с необичайна продълговата форма, който учените засякоха миналия месец,
Коментари Харесай

За първи беше открит астероид от чужда слънчева система

Астероид с необикновена продълговата форма, който учените засякоха предишния месец, е пристигнал от друга слънчева система, откриха астрономи НАСА, предава БГНЕС. Откритието на обекта от друга слънчева система е невиждано и може да помогне за разбирането на това по какъв начин тя е била образувана, показват още откривателите.

Небесното тяло, наречено Умуамуа, е дълго 400 метра и има мощно издължена форма. По всяка възможност дължината му е към 10 пъти по-голяма от широчината. Тази форма също е неповторима измежду всички над 750 000 метеорити и комети, следени в нашата Слънчева система, където са били образувани.

Умуамуа е засечен от телескоп в Хавай и името му значи " делегат " на локален език.

Учените са открили, че небесното тяло с форма на пура е от друга слънчева система, изчислявайки орбитата му. Те показват също, че метеорити като Умуамуа навлизат в нашата Слънчева система почти един път годишно, само че тяхното следене в предишното е било доста мъчно поради незадоволително мощните телескопи на Земята.

По всяка възможност необикновеното небесно тяло се скитало в нашата вселена Млечен път, без да бъде прихванато от звезда, в продължение на стотици милиони години.

" В продължение на десетки години ние имахме теории, че сходни междузвездни обекти са някъде там, а в този момент - за първи път, имаме директни доказателства за тяхното битие ", съобщи Томас Цурбухен от Дирекцията за научни задачи на НАСА.

" Това историческо изобретение отваря нов прозорец за проучване на информация от слънчевите системи оттатък нашата лична ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР