Астана с треньор Станимир Стоилов стана за четвърти пореден път

...
Астана с треньор Станимир Стоилов стана за четвърти пореден път
Коментари Харесай

Мъри и Астана в историята на Казахстан! Шампиони за четвърти пореден път

Астана с треньор Станимир Стоилов стана за четвърти следващ път първенец на Казахстан. Съдбата на купата се реши в последния кръг, мачовете от който се играха през днешния ден. Астана се нуждаеше от наложителен триумф над Акжайк и го реализира с 2:0. В другия мач преследвачът Кайрат също завоюва – с 3:2 против Актобе, написа Блиц.

Драмата обаче бе цялостна, защото за миг Астана и Мъри не успяваха да поведат на Акжайк и при резултат 0:0 губеха купата. В 51-ата минута обаче Кабананга вкара гола на успокоението, а в добавеното време още веднъж той оформи крайния резултат.

Така Астана ликува с четвърта поредна купа със Станимир Стоилов дружно с българските му помощници Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Отборът стана отличник на Казахстан през 2014, 2015, 2016 и 2017 година. Нито един клуб не е бил първенец на страната четири пъти подред.

Двубоят в Астана се игра на една врата съвсем от самото начало. Съвсем разумно домакините бяха тези, които желаеха попадение, с цел да си обезпечат шампионския трофей. За целия дуел футболистите на Станимир Стоилов направиха най-малко 15 пропуща пред вратата на гостите. На моменти топката като по знамение не влизаше във вратата – или беше изчиствана от голлинията, или вратарят на гостите я избиваше в последния миг, или пък домакините не бяха точни в завършващия удар. Най-много пропуски направиха тъмнокожите звезди на Астана – Кабананга и Патрик Твумаси.

За благополучие на Станимир Стоилов и помощниците му всичко приключи добре и тимът се поздрави с трофея.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР