Астана отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа след равенство 3:3

...
Астана отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа след равенство 3:3
Коментари Харесай

Мъри до болка откровен: Астана? Случиха се много неприятни неща, които не ми харесват

Астана отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа след тъждество 3:3 против Спортинг Лисабон и загуба в първия мач с 1:3. Още през вчерашния ден преди мача медиите в Казахстан започнаха да осведомят, че евентуално това е била последната среща на Станимир Стоилов отпред на Астана, защото има огромна опция да поеме националния отбор на Казахстан.

“Дали ще остана в Астана? Когато се приберем, ще приказваме на тази тематика. Не всичко зависи от мен. В последно време в тима се случиха много неприятни неща, които не ми харесват. Астана е като втори дом за мен и в случай че продължа да работя в клуба, ще го върша с най-голямо наслаждение ”, разяснява Стоилов.

“Доволен съм от тима си. Пристигнахме в Лисабон с желанието да покажем добър футбол, без значение от резултата от първия мач. Искахме да нападаме, да бележим голове. Футболистите заслужават хвалба за представянето си против един доста мощен тим. Ако бяхме осъществили ситуациите си преди почивката, можехме да сложим противника в неловко състояние. Индивидуалната класа на играчите на Спортинг им разреши да стигнат до три гола. Мисля, че макар всичките ни проблеми, демонстрирахме, че справедливо сме стигнали до тази фаза ”, показа някогашният народен селекционер.

“Марин Томасов е в добра форма и игра с доста предпочитание. Имаме и футболисти, които не са в оптимално положение. За нас мачовете със Спортинг бяха първи за годината и по тази причина като тим не сме достигнали равнището, което желая. Трябва ми отбор, в който всеки да е водач на терена. Ако приказваме за бюджет и нови попълнения, всички знаете, че се нуждаем от нови играчи. Ако клубът желае да подари на почитателите още сходни мачове и страсти в евротурнирите, е належащо да намерения за укрепване на някои постове. Най-важното обаче е да се изчистят отговорностите към футболистите ”, акцентира българският експерт.

“Аз не разделям футболистите си на локални и чужденци. Не разбирам за какво въобще се разяснява концепцията в Казахстан да се лимитират или отстранен легионерите. В Европа няма подобен предел, а в Русия и Казахстан има, само че това не оказва помощ на националните им тимове. Трябва да се работи с децата, да се построява инфраструктура. Към днешна дата клубовете от Казахстан не биха имали достижения в евротурнирите без чужденци. Хората в страната обичат футбола. В Астана при минус 20 градуса на стадиона идват 30 000 фенове. Кажете ми кой различен спорт би събрал толкоз доста аудитория. В целия свят границите падат и във футбола се влага, другото няма смисъл ”, изясни Стоилов.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР