Astana Open, осминафиналДаниил Медведев – Емил Руусувуори6-3, 6-2Даниил Медведев достигна

...
Astana Open, осминафиналДаниил Медведев – Емил Руусувуори6-3, 6-2Даниил Медведев достигна
Коментари Харесай

Медведев се наложи убедително и над Руусувуори


Astana Open, осминафинал

Даниил Медведев – Емил Руусувуори 6-3, 6-2

Даниил Медведев доближи до четвъртфиналите на ATP 500 шампионата в Астана след нова чиста победа, този път над международния №53 Емил Руусувуори. Световният №4 сподели известни съмнения при започване на втория сет, само че в останалата част от мача доминираше изрично над финландеца и не му разреши да се надява на сензация. По този метод Медведев доближи до деветия си четвъртфинал от началото на сезона.

В идната фаза той ще се изправи против Роберто Баутиста Агут.

Медведев пласира повече асове (6-1) и направи по-малко двойни неточности (1-2), като в това време завоюва 81% от точките си на първи сервис (22/27). Руусувуори осъществя едиснтвения брейкпойнт, до който доближи, само че това се оказа извънредно незадоволително, защото руснакът оползотвори пет от своите 10 благоприятни условия за пробив (50%).

На някогашния №1 не му лиши доста време, с цел да нанесе удар по упоритостите на съперника си. Сервисът на Медведв, както и офанзивите му с бекхенд, затрудняваха доста съществено Руусувуори и миналогодишният шампио на US Open съумя без изключително старания да осъществя ранен пробив и да поведе с 2-0. След това Медведев можеше да си разреши по-дълги и мудни разигравания, в които да поема по-малко опасности в атакуващ проект. По този метод съветският тенисист освен задържа преднината си, само че и записа нов пробив, надделявайки с 6-3 в първия сет.

Втората част стартира по подобен метод, само че този път Руусувуори показва борбеност и върна брейка, възстановявайки равенството при 2-2. Силите на финландеца обаче не стигнаха за освен това и Медведев бързо си върна контрола въеху играта, като не даде повече геймове до края на мача и оформи крайното 6-3, 6-2 след 76 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР