Астън Вила нанесе втора поредна загуба на Арсенал в срещата

...
Астън Вила нанесе втора поредна загуба на Арсенал в срещата
Коментари Харесай

Арсенал с втора поредна загуба

Астън Вила нанесе втора поредна загуба на Арсенал в срещата сред двата отбора от 23-ия кръг на Премиър лийг.

Бирмингамци вкара единствения си гол в 72-ата секунда на мача, когато Оли Уоткинс наказа неточност в защитата на лондончани и на процедура донесе трите точки за „ виланите” против лондончани. По този метод Астън Вила към този момент е с 35 точки и е на осмо място, до момента в който Арсенал остава 10-и с 31 точки.
 Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)
Мачът започва, а лондончани несъмнено не започнаха с него. Седрик подаде неприятен пас обратно към Габриел, който реагира и постепенно, а Траоре открадна. Той хитро видя Уоткинс, който с удар в далечния ъгъл откри резултата – 1:0. Това в гол в трети следващ мач за Уоткинс на " Вила Парк " и той повтаря достижението на Дарън Бент с екипа на Вила от към този момент далечната 2011-а година.

Арсенал се окопити и стартира по-дейно да владее топката, само че положения пред домакинската врата липсваха.
 Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)
След 29 минути игра Арсенал получи право да извърши директен свободен удар, а Гранит Джака насочи акуратен удар, само че Емилиано Мартинес с лявата ръка блокира пътя на топката. Секунди по-късно пък Мат Райън направи ужасно избавяне против Траоре, който се озова очи в очи с него, само че с лявата си ръка Райън блокира удара и предотврати втори гол за бирмингамци.
 Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)
Втората част започва с две следващи спасявания на Матю Райън. Първо австралиецът парира удар след корнер на Рос Баркли в 48-ата, а две по-късно стражът направи положително избавяне след мощен удар на Уоткинс. След малко повече от час игра Арсенал направи положително нахлуване и съумя да премине през междинния блок на Астън Вила. Гранит Джака прати топката към Никола Пепе в наказателното поле, а той се обърна и видя Обамеянг, само че Мингс и Мартинес блокираха звездата на гостите. В 67-ата минута Сака центрира за Обамеянг, само че ударът му с глава беше неакуратен. Две по-късно пък Джака за следващ път комбинира с Пепе, само че след рикошет в Конса топката отиде настрана.
 Арсенал с втора поредна загуба (ВИДЕО)
Десетина минути преди края пък Грийлиш бе изведен зад защитата на Арсенал, а Бейерин бе зад тила му. Англичанинът шутира към вратата на Райън, само че стражът се разтегна оптимално и избави удара. В 83-ата минута Оли Уоткинс можеше да вкара втори гол в мача, откакто Грийлиш открадна топката в рискова зона в полето на Арсенал, само че ударът на нападателя с левия крайник мина настрана. Минута по-късно Букайо Сака достави за Мартин Йодегаард в наказателното поле, само че норвежецът избра силата вместо прецизността за удара и не съумя да дебютира с гол.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР