Астън Вила може да осъществи изненадващ трансфер през януари на

...
Астън Вила може да осъществи изненадващ трансфер през януари на
Коментари Харесай

В Испания разкриха изненадващ фаворит за Феликс от Англия

Астън Вила може да реализира неочакван трансфер през януари на фона на изказванията, че те водят в конкуренцията за подписа на звездата на Португалия Жоао Феликс. Шефовете на Атлетико Мадрид се допуска, че са се примирили, че ще би трябвало да продадат 23-годишния футболист, за който заплатиха голяма сума през 2019-а година.

Феликс е титуляр за Португалия на Световното състезание в Катар, като досега има един гол и две асистенции на сметката си в шампионата, а иберийците ще играят против изненада Мароко на ¼-финалите. Той беше считан за бъдеща суперзвезда, когато взе премията за „ Златно момче “ през 2019-а година и  преминавайки в Атлетико за сумата от 126 милиона евро. Но от този момент нещата не потръгнаха за нападателя и „ рохибланкос “ се допуска, че желаят да го продадат през идващите два трансферни прозореца, преди цената му да падне още повече.

Освен това връзките сред футболиста и наставника Диего Симеоне се считат за обтегнати. Във вторник изпълнителният шеф на „ дюшекчиите “ - Хил Маринт, удостовери, че клубът е подготвен да се раздели с Феликс.

Сега „ Marca “ твърди, че Астън Вила е на полпозишън за подписа на 23-годишния португалец. Това е огромна изненада на фона на интереса към него от страна на тимове като Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен. Смята се, че цената все още остава много сериозна – 100 милиона евро.

Изданието разкрива, че към този момент се водят договаряния сред Вила и управлението на Атлетико, като съгласно информациите сътрудникът на Феликс - Жорже Мендеш, желае да уреди своя клиент с трансфер във Висшата лига. Не е ясно обаче дали самият футболист желае да заиграе на „ Вила Парк “, като се имат поради другите заинтригувани от него клубове. В момента бирмингамци са 12-ти във Висшата лига.

През този сезон Феликс, който има контракт до лятото на 2026-а година с Атлетико, е отбелязал единствено три гола в Ла Лига.

Joao Felix in talks to quit Atletico with Aston Villa 'best placed' to seal stunning deal |
— Express Sport (@DExpress_Sport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР