Астън Вила и Евертън завършиха 0:0 в отложен двубой от

...
Астън Вила и Евертън завършиха 0:0 в отложен двубой от
Коментари Харесай

Вила окончателно прекърши мечтата за топ 4 на Евертън

Астън Вила и Евертън приключиха 0:0 в отсрочен дуел от 19-ия кръг на Премиър лийг, игран на "Вила Парк ". Така "карамелите " пропуснаха опцията да излязат най-малко за малко на петото място, откакто преди няколко дни победиха Астън Вила и дадоха сериозна поръчка за присъединяване в евротурнирите.

Голямата вест в състава на бирмингамци бе, че капитанът Джак Грийлиш бе в групата на Вила за първи път от три месеца. Английският национал се появи в игра чак в 72-рата минута. Кийнан Дейвис стартира на мястото на санкции Оли Уоткинс, който получи червен картон в дуела с Манчестър Юнайтед.

Мейсън Холгейт се завърна в състава на Евертън на мястото на контузения Джери Мина. Абдулай Дукуре размени Том Дейвис в халфовата линия.

През първото полувреме двата тима не сътвориха съвсем нищо забавно, като странното бе, че съставът на Карло Анчелоти бе прекомерно внимателен. Домакините имаха най-хубавото състояние след удар с глава на Тайрън Мингс, който засече центриране на Луис, само че стреля над гредата.

Втората част също вървеше равностойно, само че в последния 1/4-час Евертън се хвърли напред в търсене на успеха. Удар на Гомеш бе блокиран в последния миг, а Емилиано Мартинес, който преди този момент избави рисков изстрел на Бен Годфри, се намеси ослепително след удар с глава на Калвърт-Люин. Голмайсторът на мърсисайдци още на два пъти не съумя да откри задачата в обещаващи обстановки. До края и Алан шутира над вратата.

След този резултат Евертън остава на осем точки зад Челси и към този момент на процедура няма късмет за четвъртото място. "Карамелите " обаче са на две точки зад Уест Хам, който сега е пети.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР