Астън Мартин са малко по-близо до влизане във Формула 1

...
Астън Мартин са малко по-близо до влизане във Формула 1
Коментари Харесай

Астън Мартин са по-близо до влизане във Ф1 през 2021


Астън Мартин са малко по-близо до влизане във Формула 1 като производител на мотори, откакто шефът на английската компания Анди Палмър съобщи, че плануваните промени през 2021 пасват на тяхната визия. Главният изпълнителен шеф сподели, че " най-вероятно " ще посъветва борда да гласоподават за присъединение към Ф1. В момента марката има съглашение с Ред Бул да бъде основен спонсор на тима от 2018 година

Евентуалното включване на Астън Мартин ще зависи от три условия: ниска индустриална цена на мотора, регламентиран брой часове по създаването им и уверението, че спортът е в действителност трогателен за почитателите. " Въпросът е в това да създадем Ф1 още веднъж атрактивен " изясни Палмър. " Това значи да върнем водача в центъра на спорта. Днес там стои моторът. Аз съм инженер и обичам технологиите, само че това е полуда. "

Шефът на компанията описа още, че преди 40 години се е влюбил в спорта, който е бил атрактивен, съсредоточен върху водача, шасито, аеродинамиката и ненапълно върху мотора, само че сигурно задвижващата единица не е била главното и най-важно.

Астън Мартин вижда Формула 1 като поле за директна конкуренция с Ферари и Макларън, която да се придвижи и на пазара на спортни коли. Само че те биха се интересували от такова състезание, единствено в случай че този спорт има задоволително доста почитатели.

Анди Палмър е угрижен и за други проблеми, като да вземем за пример актуалните правила за санкции по отношение на промяната на мотори. През последните три години те се акумулират, което води до напредване обратно с доста повече позиции, в сравнение с има на стартовата решетка. Рекордът се държи от Дженсън Бътън, който беше осъден с 70 места на старта в Мексико през 2015. " Как се смъкваш 35 позиции надолу, в случай, че има единствено 22 коли " недоумява Палмър. " Това е неуместно. "

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР