Аспиринът е едно от най-разпространените лекарства в света. Това е

...
Аспиринът е едно от най-разпространените лекарства в света. Това е
Коментари Харесай

Аспиринът ще промени живота ви: 10 интересни приложения

Аспиринът е едно от най-разпространените медикаменти в света. Това е болкоуспокояващо средство и хората го употребяват за разнообразни здравословни проблеми.

В тази публикация ще ви срещнем с 10-те най-интересни приложения на аспирина, които несъмнено ще трансформират живота ви!

Ухапвания от инсекти

Ако употребявате аспирин при захапване от инсекти, това може да ви помогне да намалите инфекцията. Трябва единствено да стриете една таблетка аспирин и да я разтворите във вода. Приложете върху ухапаното място и ще почувствате облекчение.

Изсветлява кожата под мишниците

Тъмната кожа на подмишниците е доста публикувана. Хората всеки ден се сблъскват с този естетически проблем и това се отразява на тяхното самочувствие. Аспиринът може да ви помогне да разрешите този проблем!

Просто стрийте 2 таблетки аспирин и ги разтворете в ½ чаша топла вода. Нанесете разтвора на подмишниците. Нека работи за 1 час. Изплакнете щедро с вода. Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, до момента в който се появят положителните резултати.

Елиминира пърхота

Стрийте 2 таблетки аспирин. Добавете ги към шампоана, който употребявате. Измийте косата си, както постоянно. Това ще ви помогне дейно да премахнете пърхота.

Елиминира акнето

Аспиринът се оправя с кожните проблеми, тъй като съдържа салицилова киселина.

Стрийте 1 аспирин. Смесете го с няколко капки вода. Приложете го в региона, където имате акне, преди да си легнете. Оставете да работи през нощта.

На сутринта изплакнете лицето си със студена вода. Повтаряйте този развой всяка вечер, преди да си легнете. Не използвайте този способ, в случай че кожата ви е раздразнена!

Премахва потните петна от ризите ви

Ако имате петна по облеклата си, аспиринът ще ви помогне! Стрийте 2 таблетки аспирин. Смесете ги с ½ чаша топла вода. Нанесете тази примес върху петната. Оставете облеклата си напоени за една нощ. Изперете на сутринта, както нормално. Петната ще изчезнат.

Омекотява и отстранява мазолите по краката

В случай, че забележите, че върху кожата на краката ви се образуват доста твърди форми, които се дължат на прекомерно доста напън или търкане, това се назовава мазол. Това е постоянно срещан проблем, който е доста сложен за лекуване, само че аспиринът може да ви помогне.

Трябва да стриете 7 таблетки и да ги смесите с ½ ч. л. лимонен сок. Можете също по този начин да добавите малко вода, в случай че желаете.

Поставете тази паста непосредствено върху мазолите и обвийте краката си в топла забрадка. След това ги покрийте с найлонова торбичка. Оставете за 10 минути. След това изтъркайте мазолите с пемза. Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, до момента в който забележите, че мазолите са изчезнали.

Маска за лице

Аспириновата маска за лице може да ви помогне да омекотите и очистите кожата си. Тя също по този начин ще я излекува.

Просто стрийте 5 таблетки аспирин и ги смесете с 2 супени лъжици натурално кисело мляко. Нанесете тази маска върху лицето си. Оставете да работи в продължение на 20 минути. След това изплакнете щедро с вода.

След това нанесете малко овлажняващ крем. Този развой би трябвало да се повтаря в продължение на 2 седмици. Ще забележите, че кожата на лицето ви е станала по-мека и по-чиста!

Премахва сапунената пяна

Районът към ваната или мивката постоянно събира пяна. Тя не наподобява добре и не е елементарно да се отстрани. Аспиринът може да ви помогне с това! Стрийте 5 таблетки аспирин и ги смесете с течен препарат.

Напръскайте региона, която желаете да почистите. Оставете сместа да работи в продължение на 30 минути. След това избършете с влажна забрадка. Вие незабавно ще премахнете всички петна.

Придава искра на косата ви

С течение на времето косата ви губи размер и искра, само че аспиринът може да ви помогне да ги върнете назад. Смесете 8 стрити таблетки аспирин с 1 чаша вода. Нанесете върху косата. Оставете за 15 минути. След това изплакнете косата с доста вода.

Косата ви ще бъде по-блестяща и копринена от всеки път! Можете също по този начин да добавите 5 стрити таблетки аспирин към шампоана, който употребявате.

Вижте още: Лесен и сполучлив метод за избелване на кърпите

Увеличава дълголетието на вашите цветя

Свежите цветя елементарно ще останат такива по-дълго време благодарение на аспирина. Добавете 1 стрита таблетка аспирин във вазата и ще забележите разликата!

Аспиринът е освен болкоуспокояващо средство! Това е необикновено хапче с доста приложения, които могат да улеснят живота ви.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР