Аспержите не са с висока хранителна стойност, но определено са

...
Аспержите не са с висока хранителна стойност, но определено са
Коментари Харесай

Колко са полезни аспержите за сърцето?

Аспержите не са с висока хранителна стойност, само че несъмнено са богати на разнообразни микроелементи. Те няма по какъв начин да ви заситят дълготрайно, само че са безпределно потребни.

Опасни са доста промени в сърцето и постоянно мощно се опасяваме от тези, които са животозастрашаващи. Една от тях е миокардният инфаркт, с който стартира гибелта на мускула, а това съвсем постоянно е съдбовно за човек. Това е предизвикано от нарушаване в кръвния поток, а това е вследствие на натрупването на мастни плаки в артериите, а те лимитират притока на кръв към сърцето.
 Какво ни поучават кардиолозите в жегите Какво ни поучават кардиолозите в жегите
Ключова роля за изстудяване на организма през лятото играе сърцето. Това форсира пулса и води до натоварването му в жегите. Опасността о...

За аспержите: Обикновените ще ви спомагат предпазването от евентуално развиване на некро - зеленчукът съдържа фолиева киселина, а тя предотвратява натрупването на хомоцистеин - аминокиселина, която се съдържа в кръвната плазма и усилва евентуалния риск от сърдечно съдови болести.

Освен това аспержите са с високо наличие на фибри и аспарагин - фибрите оказват помощ за изчистването на холестерола от артериите, а аспарагина намалява риска от хипертония.

 Аспержи, завити с бекон - вкусно предястие, което да създадем вкъщи Аспержи, завити с бекон - вкусно предястие, което да създадем вкъщи
Време е да ви зарадваме с рецепта за отлично предястие, което може да бъде и забавно ексцентрично бирено мезе - аспержи, завити...

Също по този начин аспержите съвършено контролират съсирването на кръвта и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, тъй като съдържат и доста други потребни съставки - витамини А, В, С, Т, К, мед, манган, магнезий, тиамин и каротин.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР