Аспаруховият мост има нужда от ремонт! Състоянието му в момента

...
Аспаруховият мост има нужда от ремонт! Състоянието му в момента
Коментари Харесай

Притеснително! Какво е състоянието на колоните на Аспарухов мост?

Аспаруховият мост има потребност от ремонт! Състоянието му сега не е сериозно, само че при безучастие проблемите ще се задълбочават, оповестява " Граждани на квартала ".

Мостът е ремонтиран главно единствено един път и то през далечната 1994 година Но даже тогава не е направено нищо по носещите стълбове. Според проектанта на оборудването инж. Иван Пецински стълбовете би трябвало подробно да се огледат и в най-скоро време да се санират. Основният проблем е, че част от арматурата е оголена и това води до ускорена разяждане. Според инж. Добри Добрев още от началото на плана тук-там кофражът на колоните е непълен и това би трябвало да се поправя.

До момента са осъществявани ремонтни действия най-много по пътното платно. За да стартира нов главен ремонт, e належащо да се подпише съглашение сред Община Варна и Министерството на районното развиване, стана ясно на конференция на Политическа партия " Възраждане “.

Аспаруховият мост е издигнат за три години, като градежът стартира на 8 септември 1973 година Съоръжението е неповторимо за България и основно за инфраструктурата на Варна.

То е част от интернационалния път Е-87.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР