Аспарух Никодимов коментира ситуацията в българския футбол, по-конкретно в ЦСКА,

...
Аспарух Никодимов коментира ситуацията в българския футбол, по-конкретно в ЦСКА,
Коментари Харесай

Аспарух Никодимов: Навремето ЦСКА беше достатъчно силен в Европа и само с български футболисти

Аспарух Никодимов разяснява обстановката в българския футбол, по-конкретно в ЦСКА, по време на ковид пандемията.

Ето какво сподели легендата на " армейците ":

" Хубаво е клубът да има нов стадион, само че би трябвало да се гради и тим и да се откри баланс сред двете неща. Другото е, че ЦСКА е нужно да рискува със свои играчи от школата и въобще да се огледа по-смело към академията. Да ги наложат в тима и след време да берат плодовете от тяхната продажба. Това е идеалният вид. А по какъв начин ще стане на процедура, ще забележим.

Честно казано, не ми се има вяра ЦСКА да промени тактиката си към селекцията, въпреки на тима да му трябват повече българи. За чужденците сме го казвали много пъти, че са нужни 4-5, само че да са много класни.

Навремето сме имали триумфи напълно с български играчи и се представяхме мощно в Европа. Моделът е начертан, единствено би трябвало да се работи по него. В школата са нужни по-добри треньори, само че и по-високо възнаграждение.

Иначе пазаруването на млади играчи от други тимове е положително като концепция, само че казусът е, че се желаят много огромни суми за тях. Разбирам и техните клубове обаче, тъй като " ден година храни ". Те са го построили да е някакъв състезател и желаят отплата ", сподели Никодимов пред " Тема: Спорт ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР