Аспартамът стимулира мултипленна склероза, епилепсия, мозъчни тумори, болест на Паркинсон,

...
Аспартамът стимулира мултипленна склероза, епилепсия, мозъчни тумори, болест на Паркинсон,
Коментари Харесай

Сладки изкушения убиват деца и старци

Аспартамът подтиква мултипленна склероза, епилепсия, мозъчни тумори, болест на Паркинсон, диабет, болест на Алцхаймер, фенилкетонурия, аутизъм…

Д-р Красимир Хаджилазов е ендокринолог в клиниката по ендокринология във Военномедицинска академия в София.

Завършва медицина в София през 1995 година Придобива специалности по вътрешни заболявания в клиника по пропедевтика на вътрешните заболявания към Медицинския университет в София и ендокринология във ВМА-София. Във Военномедицинска академия работи от 2009 година В продължение на 5 години е практикувал в приемен кабинет в болница “Токуда ” в София, както и в други лечебни заведения в извънболничната здравна помощ. Прави ехографии на щитовидната жлеза и остеодензиометрия за диагностика на остеопороза. Има голям брой следдипломни квалификации и специализации в региона на обменните болести. 

В устрема да се храним все по-здравословно и в същото време да не напълняваме и надлежно да предотвратим развиването на редица болести или влошим към този момент налични, какъвто е например захарният диабет, все по-често в последно време се обръща внимание и на подсладителите на храни и питиета.

Наистина ли обаче те са ни безкористни сладки другари, или са подли врагове?

Основната цел на тяхната приложимост е да подсладят храни и питиета, без да внасят никакви калории. И в действителност без риск от напълняване заслаждат храната от 40 – до 12 000 пъти по отношение на естествената захар.

Лошото е, че дългогодишни проследявания на използването им откриха, чe протекцията от напълняване е под въпрос, a за един от тях са открити над 92 странични резултата, някои от които даже пагубни! Този техен представител е наименуван и „ сладкият муден палач ”, тъй като неприятните му въздействия могат да се проявят след време!

Името му е АСПАРТАМ, а върху етикетите може да го видите и като Е 951.

Историята му датира от 1965 година, открит инцидентно от Джим Шлатер при опит да открие нови способи за лекуване на стомашни язви. Употребата му е спирана няколко пъти, само че корпорация „ Монсанто ”’, профилирана в основаването и разпространяването на генномодифицирани артикули, чийто филиал е „ Нутрасуит ” (NutraSweet), се спогажда с водещите компании на газирани питиета и продуктите им се създават и през днешния ден с този подсладител.

Всичко, което е с етикет „ Light ” или,,ZERO ”, на процедура е с прибавен аспартам

Аспартамът има три съставния елемент

Аспарагинова киселина (40%) – естествена АК. Обичайно нужна за синтез на ДНК, клетъчното хранене, окислителните процеси, енергийния баланс на организма и тонус, невротрансмитер в мозъка. При повишение на дневната доза се явява като екситоксин. Води до свръхвъзбуда и нарушавания в ендокринни сигнали, равнища на невромедиатори, дегенеративни неврологични болести!

Фенилаланин (50%) – есенциална АК, стимулатор за синтеза на тирозин и невротрансмитери. Води до хиперактивност, дисфория с следваща отмалялост, изнемощялост, меланхолия.

Метанол (10%) – алкохол, който посредством метаболитите си формалдехид и мравчена киселина работи мощно невротоксично, алергично, мутагенно, а в по-големи количества даже и отровно! В по-малки дози поврежда ретината и води до слепота, изключително при диабетици!

Аспартамът се води виновен за към 75% от страничните реакции, предизвиквани от хранителни добавки изобщо! В някои случаи отрицателните резултати се демонстрират незабавно, а в други случаи – последователно натрупвайки се след години! Именно заради това аспартамът си е спечелил и прозвището на,,тихия, бавния сладостен палач ”.

Първите му изяви може да ни се показват като разнообразни общи неразположения, които в множеството случаи ни заблуждават, че са резултат от изтощеност и стрес, с напрежение всекидневие, геомагнитни аномалии и други Сред тях са: главоболие, виене на свят, гадене, изтощеност, меланхолия, страхово безпокойство; вариране на кръвното; проблеми със слуха, зрението, сърцето, паметта, говора, интелекта, нарушавания на усета, затруднено дишане, стерилитет.

На този декор не се учудвайте, че дребните деца, изключително в последните години, са толкоз палави, непослушни, нападателни даже, непрекъснато „ гладни и жадни за нещо от телевизионните реклами ” и в същото време с наднормено тегло!

А за хора, които имат мултипленна склероза, епилепсия, мозъчни тумори, болест на Паркинсон, диабет, болест на Алцхаймер, фенилкетонурия, аутизъм, се предлага да не употребяват храни с добавка на аспартам, тъй като тези диагнози могат да се влошат!

Въпреки предизвестията на експертите аспартамът се употребява всеобщо в питиета и храни. Често храните съдържат и най-малко още един или два от изкуствените подсладители.

· ЗАХАРИНЪТ (Е954) дълги години набеждаван за развиването на тумори на пикочния мехур при проучвания на плъхове и вероятно жлъчни рецесии у индивида.

· АЦЕСУЛФАМ К (Е950) е упрекнат за свръхвъзбуждане на Народно събрание, приучване, вероятно ТУ на белите дробове, млечните жлези, тимуса, левкемия.

· ЦИКЛАМАТ (Е952) е свързван с заплаха от хронична бъбречна непълнота.

Тревожно е, че можете да ги видите и четирите върху някои етикети!

В Европейски Съюз някои от подсладителите са неразрешени, само че България към момента е гостоприемна за всички, и то напълно законно!

Според българската „ Наредба 8 за условия към потребление на добавки в храни и питиета ” (2002 г.) са отразени съответни правила за обособените подсладители. Жалко е, че не е наложително върху етикетите да бъде обозначено точното количество от всеки от тях или най-малко оптималното безвредно количество в напитка или храна, които може да се употребяват в границите на 24 часа.

А когато става въпрос за деца и възрастни, обстановката придобива още по-голяма съвестност. Засега на потребителите ни остава единствено да се доверим на коректността на производителите.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР