Асовете ни Иво Ангелов и Тарек Абдеслам няма да участват

...
Асовете ни Иво Ангелов и Тарек Абдеслам няма да участват
Коментари Харесай

Удар по борбата ни преди световното в Париж

Асовете ни Иво Ангелов и Тарек Абдеслам няма да вземат участие на международното състезание по битка в Париж, сигнализира " Тема Спорт ". Шампионатът на планетата ще се организира от 21 до 26 август във френската столица.

За страдание обаче България ще би трябвало да понесе сериозен удар по упоритостите си за орден и купа в класическия жанр. Причината за това е, че двамата ни най-хубави състезатели се оплакват от контузии и на 99% няма да бъдат разполагаем на Армен Назарян и неговия щаб.

Натурализираният египтянин Абдеслам, който дебютира за националния ни отбор с европейска купа при 75-килограмовите в Нови Сад при започване на май, има сериозна травма в кръста. Той се е оплакал от болки още по време на лагера в Белмекен и по този начин и не пътува за заключителния стадий от подготовката в Унгария. Надеждите на Назарян и компания са, че в последния миг Тарек въпреки всичко ще успее да стисне зъби и да взе участие на инжекции, само че това е доста малко евентуално.

Капитанът Иво Ангелов пък е получил контузия в рамото в Унгария. Европейският вицешампион при 59-килограмовите и Спортист №1 на България за 2013 година няма да успее да се възвърне в точния момент и също ще пропусне шампионата на планетата.

Така двама от тримата ни медалисти при класиците от Нови Сад (Николай Байряков завоюва бронз, само че е на линия за световното) няма да се борят на тепихите в Париж.

Съставите на трите ни стила към този момент са ясни, като се чака да бъдат оповестени от ръковдството на федерацията. Преборванията при свободняците бяха направени в Тетевен, до момента в който тези при дамите - в Самоков. Извън отпадането на Иво Ангелов и Тарек Абдеслам не се чака да има други огромни изненади.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР