Асове от Граф Игнатиево приземиха около 18 ч. при изпълнение

...
Асове от Граф Игнатиево приземиха около 18 ч. при изпълнение
Коментари Харесай

Асове от Графа приземиха нарушител

Асове от Граф Игнатиево приземиха към 18 ч. при осъществяване на задача „ Air Policing “ по самолет-нарушител, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Летателната машина е локализирана от наземните средства за противовъздушна защита в региона на Свищов на височина 600 метра.

Установено е, че самолетът е в задействана краткотрайно резервирана зона без полетен проект и без включен код на транспондера.

Задействани са изтребителите МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, като лидерът на дежурната двойка е изхвърчал в 17.53 часа.

Самолетът-нарушител е бил съпроводен до летище Бохот.

Пилотът на самолета, прихванат и партерен от Военновъздушни сили – Валери Илиев, определи случая като досадна неточност.

Мъжът е инструктор от частна школа за летци в село Бохот.

Нямам визия за какво бях прихванат. При осъществяване на учебно-тренировъчен полет през вчерашния ден към 16.00 ч. заради механически проблеми в радиостанцията се качих на самолета, с цел да го тествам. Не съм ходил до Свищов, а изпълних задача на към 20 км от летището в Бохот, след което бях прихванат от аероплан на Военновъздушни сили, описа по Нова Илиев.

Според източници на NOVA водачът трябвало е да съобщи полета си нa военното летище в Долна Митрополия, само че не го е направил.

По думите му вчерашното осъществяване е било „недобро“.

Не съм извършител, информацията не се дава от България, а от командването на НАТО. В авиацията съществува пространство G – сегмент от въздушното пространство до избрана височина, в която всеки един притежател на летателно средство може да извършва полети, без да се обажда на който и да било. Аз постоянно се обаждам. Не съм нарушил никакви закони, нито съм бил причина за суматоха, безапелационен бе Илиев.

Той добави, че след прихващането са се изсипали всички вероятни служби.

Бях отведен в полицията и бях арестуван през вчерашния ден от 16 ч. до преди половин час. Снеха ми показания. Ще предявя претенции. Това нарушава свободата ми и петни името ми, съобщи той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР