Асоциацията на служителите на швейцарските банки (SBEA) и водещи профсъюзи

...
Асоциацията на служителите на швейцарските банки (SBEA) и водещи профсъюзи
Коментари Харесай

Водещи профсъюзи в Швейцария настояват Ю Би Ес и Креди сюис да спрат всички съкращения

Асоциацията на чиновниците на швейцарските банки (SBEA) и водещи профсъюзи в Швейцария упорстват Ю Би Ес (UBS) и " Креди сюис " (Credit Suisse) да спрат всички съкращения до края на годината, написа английското издание " Файненшъл таймс ".

" Разразява се стихия и никой не знае дали няма да попадне в нея ", оповестиха през днешния ден пред публицисти представители на Асоциацията на чиновниците на швейцарските банки.

Професионалната организация и авторитетната Швейцарска конфедерация на профсъюзите (USS/SGB) приканиха за неотложно съставяне на работна група, която да управлява всички съкращения в обединената банка, която ще се образува, когато завърши договорката по закупуването на изпитващата усложнения " Креди сюис ". 

" Поглъщането (на " Креди сюис " от Ю Би Ес - бел. ред.) заплашва да докара до съкращенията на толкоз доста чиновници, че за всички няма да може да бъдат обезпечени нови работни места в банковия бранш. Ако парите на данъкоплатците се употребяват за спасяването на дадена компания, то би трябвало да бъде оказана на първо място поддръжка на чиновниците ѝ. Спасяването на дадена банка значи и избавяне на работните места ", разгласи водещата профсъюзна организация на банковите чиновници в Швейцария, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР