Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) е започнала разследване срещу Александър

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) е започнала разследване срещу Александър
Коментари Харесай

АТП започна разследване срещу Зверев за домашно насилие

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) е почнала следствие против Александър Зверев за домашно принуждение. Олимпийският първенец от Токио е упрекнат от някогашната си другарка Олга Шарипова.

Tя уточни няколко случая, в които Зверев я е нападнал или я заплашвал. Шарипова сподели, че Зверев я е блъснал и по време на " Лейвър къп " в Женева през 2019. Тя твърди още, че Зверев я в блъснал в хотелската им стая по време на шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай през 2019.

Световният №4 отхвърли всички обвинявания. Зверев към този момент заведе дело против някогашната си другарка, до момента в който тя към момента не се е обърнала към управляващите. По време на US Open той сподели, че стопира да дава отговор на въпроси по тематиката.

АТП беше подложена на критика поради това, че не предприе никакви дейности. От асоциацията обаче оповестиха, че стартират следствие особено за случая в Шанхай.

" АТП изцяло осъжда всякаква форма на принуждение или тормоз и ще проверява сходни обвинявания, които са свързани с деяние на шампионат на асоциацията ", се споделя в известието.

Изпълнителният шеф на АТП Масимо Калвели съобщи, че асоциацията има отговорност и би трябвало да проверява.

" Обвиненията против него са съществени. Надяваме се нашето следствие да ни разреши да установим обстоятелствата и да предприемем съответните ограничения. Разбрахме, че Зверев приветства нашето следствие и знаем, че той отхвърля обвинениятa. Ще следим и по-нататъшно правно развиване на случая ", съобщи Калвели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР