Асоциацията на професионалните (ATP) продължава да се стреми към намаляване

...
Асоциацията на професионалните (ATP) продължава да се стреми към намаляване
Коментари Харесай

Професионалните тенисисти ще следят вредните емисии с мобилно приложение

Асоциацията на професионалните (ATP) продължава да се стреми към понижаване на нездравословните излъчвания, като разгласи стартирането на приложение Carbon Tracker. То е създадено в границите на съдействието си с компанията за цифрови услуги Infosys.

Целта му е всеки състезател да може да следи и компенсира въглеродните си излъчвания, до момента в който пътува за шампионати.

Инициативата за следене на въглеродните излъчвания е в сходство с уговорката на ATP към Рамката на Организация на обединените нации за спортни действия за климата, която включва цел за реализиране на нулеви чисти излъчвания до 2040 година Чрез потреблението на Carbon Tracker играчите ще бъдат насърчавани да вземат по-осъзнати решения за пътешестване и да понижават въглеродното си влияние посредством Gold Standard, водещ стандарт за стабилно развиване и сътрудник на ATP в региона на дейностите за климата.

" Тенисът има задача за реализиране на нулеви чисти излъчвания и сходно на доста други спортове нашият отпечатък от пътувания е най-голямото ни предизвикателство ", съобщи Масимо Калвели, основен изпълнителен шеф на ATP.

" Новият въглероден тракер на ATP улеснява играчите да се причислят към това пътешестване, като понижат въздействието си през днешния ден и вдъхновят по-зелени избори на следващия ден. "

Проследяването на въглеродните излъчвания е ситуирано в границите на съществуващото приложение ATP PlayerZone. Играчите ще могат да заявяват данните за пътуванията си и да категоризират типа превоз, употребен за всеки шампионат, като ще се пресмята съответният отпечатък от излъчвания. Приложението разполага с табло за ръководство, което показва на играчите повсеместен взор върху обвързваните с пътуванията им излъчвания през няколко сезона.

На играчите ще бъдат препоръчани също по този начин запаси и проби, които да ги обучат на устойчиви практики и покровителство за околната среда. Въглеродният тракер ще вкара " зелена значка ", която играчите могат да получат в края на всеки сезон.

До момента играчи, измежду които Доминик Тийм, Камерън Нори, Андрей Рубльов и, са дали обещание да наблюдават и понижават 100% от излъчванията от пътуванията си по време на шампионати през 2023 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР