Асоциацията на пакистанските банки (PBA), състояща се от 31 конвенционални

...
Асоциацията на пакистанските банки (PBA), състояща се от 31 конвенционални
Коментари Харесай

Пакистански банки преминават към блокчейн технологията

Асоциацията на пакистанските банки (PBA), състояща се от 31 стандартни банки, работещи в Пакистан се съгласи да сътвори основана на блокчейн платформа за процедурите по опознаване на клиентите (KYC).

Според Daily Times на 2 март PBA е подписала контракт за създаване на първата в страната eKYC национална банкова платформа, която употребява блокчейн технология. Тази самодейност е за да подкрепи битка с прането на пари (AML) и битката с финансирането на тероризма – план, управителен от Държавната банка на Пакистан (SBP).

В SBP вземат участие известни интернационалните банки като Citibank, Deutsche Bank и Industrial and Commercial Bank of China. Основната цел на блокчейн платформата е да се усъвършенства оперативната успеваемост, изключително по време на процеса на присъединение, което да докара до по-добро потребителско прекарване.

Avanza Group беше определена да създаде eKYC платформата, наречена, която ще разреши на банките членки да споделят и стандартизират информацията за клиентите посредством децентрализирана и саморегулирана мрежа. Банките обаче могат да имат достъп до данните на клиентите единствено с тяхно единодушие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР